logo


Landslaget: Femte treningsoekt
Av Hall Skaara, 5. August 2017 11:12
Sist endret 5. August 2017 11:33
 
Fjerde treningsøkt var viet kubehåndtering. Kuben er viktig og feil kubehåndtering kan fort vise seg å bli avgjørende i en kamp. Feilaktige kubeavgjørelser skjer de beste og også landslagsspillerne syntes å slite i denne treningsøkta. Kravet var nok satt litt for høyt denne gang, for kun to av spillerne nådde målet.


Dagfinn viste nok en gang styrke. Ikke bare klarte han kravet, han gikk rett til topps i øvelsen og topper nå lista med 19 korrekte svar på rad! Dermed passerte han Hans og Tore som har hhv 18 og 16 korrekte svar på rad. Kim gjorde også en flott innsats ved å få 15 korrekte svar på treningsøktas siste dag.

Vi fortsetter å trene på kubeavgjørelser. Denne gang blir det langt lettere for nå er det ikke lenger kontakt mellom spillerne. Vi snakker m.a.o. om kubeavgjørelser i rene løp. Her finnes det formler man kan forholde seg til. Disse fungerer nærmest prikkfritt i pengespill og løp over et visst pip-tall. Scoren og kubehåndtering ved lave pip-tall er imidlertid en kompliserende faktor.

Uansett vil vi måtte forvente langt høyere score denne gang enn på forrige oppgave. Torkel Haugødegård ligger på tredjeplass på high score lista på «Race Cube!» (Training track nr. 21. Merk at tallet kan endres noe ettersom Terje legger til flere training tracks…) Torkel har 20 korrekte svar på rad og målet for landslagsspillerne er denne gang å slå ham. Klarer noen også denne gang å toppe lista? Øverst troner i dag bg-giant Matt Cohn Geier med 26 korrekte svar på rad…

Tidsfrist denne gang er 20. august. Lykke til!
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND