Av Håvard Raddum, 12. August 2017 08:05
Sist endret 12. August 2017 09:09

Shaoul Dery vant Bergen bymesterskap!

Bergen bymesterskap ble gjennomført helgen 5. - 6. august.

Faktisk startet det hele med en mesterturnering fredag 4. august som oppvarming, med 23 deltagere.  Denne turneringen ble spilt som double elimination med 9-poengskamper på vinnersiden og 3 poeng på tapersiden.  Rune Færevåg og Robert Leistad var de to spillerne som gikk ubeseiret gjennom vinnersiden, og var de to spillerne som til sist møttes for å spille om den ene finaleplassen.  Rune er velkjent som en dyktig spiller, trakk det lengste strået i den matchen, og var dermed klar for finalen mot utfordreren fra tapersiden.  Double elimination betyr at Robert ikke var utslått enda, men måtte ned og kjempe videre på tapersiden.

Tor Vidal hadde også en god kveld denne dagen.  Tor var den eneste gjenværende spilleren på tapersiden, som dermed fikk gleden av å møte Robert til kamp om den andre finaleplassen.  Den kampen var det dog Robert som vant, og dermed var det duket for ny duell mellom Rune og Robert.  Etter sigende lå Robert veldig godt an i den matchen, men Rune F kan aldri avskrives før siste kast er kastet.  Til sist ble det Rune som stakk av med seieren, og vant dermed BBgC sin 10. mesterturnering.  Med dette klatret Rune opp på andre plass på mesterpoengtabellen med 25.92 poeng og er nok allerede klar for mestermøtet.  Vi gratulerer!

Dagen etter var det duket for Bergen bymesterskap!  Formatet på turneringen i år var en variant med trippel elimination, hvor alle som oppnådde fem seire var kvalifisert for finalespillet (ren cup) dagen etter.  Dette er en relativt ny og uprøvd turneringsform, men den fungerte veldig bra under bymesterskapet.  En av fordelene med den er at etter syv runder vil alle enten ha tre tap eller fem seire, så vi visste på forhånd at det skulle spilles nøyaktig syv runder på lørdagen.  Med turneringsstart 1400 skulle det være tid nok til 7-poengskamper, og siste matchen i siste runden ble ferdigspilt rundt midnatt.

Det var 28 spillere som hadde funnet veien til Logehaven denne lørdagen.  Dette inkluderte seks utenbys spillere, nemlig Rune H, Thorleif og Hermod fra Stavanger; Kristian fra Haugesund; Beate fra Tønsberg og Arvid fra Trondheim.  Hyggelig med besøk!  Hermod hadde til og med bestilt bløtekake r turneringsstart, noe som ble satt stor pris på :-)

Terninggudene var dessverre bare passelig begeistret for Hermod sin spillopp.  Kaken ble spist opp i løpet av de to første rundene og Hermod var utslått etter sjette runde.

Turneringen skred frem som planlagt, og den som utmerket seg reultatmessig var Jim R. Nesdal.  Han vant fem strake matcher og var kvalifisert for finalespillet allerede kl. 20:03.  Tidspunktene for når man kvalifiserte seg var faktisk en viktig faktor, for eventuelle byes i finalespillet ville bli tildelt de som kvalifiserte seg først og ikke allerede hadde hatt bye i kvalifiseringsspillet.

Været viste seg dessverre fra sin dårligere side, med noen kraftige regnbyer utover kvelden.   Taket over Logehaven var heller ikke 100% tett, så enkelte opplevde at det begynte å dryppe ned på brettet de spilte på!  Litt upraktisk, men det var heldigvis ikke trangt om plassen så det gikk bra å flytte seg over til tørrere områder.

I sjette runde ble både Kristian T og Robert L klar for finalespill, Robert 13 minutter før Kristian.  I siste runde kvalifiserte Thorleif R, Jørn N, Shaoul D og Tor V seg til finalen.  Dermed var det totalt syv spillere som hadde fått fem seire, og kun en spiller som skulle få bye i finalespillet.  Den tilfalt selvfølgelig Jim R.

Finalespillet startet 1300 på søndagen, i et enda verre vær enn dagen før; tett jevnt regn.  Det positive var at det var meget god plass på Logehaven.

Kampene ble spilt til 9 poeng og forløp som de skulle.  I finalen var det Shaoul og Tor som møttes i siste match for bymestertittelen.  Shaoul er en gammel ringrev, men har bare spilt sporadisk i NBGF-regi siden 2008.  Han har dog ikke glemt gamle kunster, og endte opp med å vinne hele bymesterskapet!  Vi gratulerer og håper denne seieren inspirerer til mer jevnlig spill i BBgC.