logo


Landslaget: sjette treningsoekt
Av Hall Skaara, 30. August 2017 14:52
Sist endret 31. August 2017 09:58
 
Femte treningsøkt er over og nok en gang gjorde landslagsspillerne er meget god figur. De tapetserte high score lista og passerte dermed alle bg-giant Matt Cohn Geier som hadde 26 korrekte svar på rad!


Topp fem på "Race Cube!" er nå Dagfinn (34), Elias (32), Kim (28), Rune (27) og Beate (27). (Jostein og Chris syntes ikke å ha hatt anledning til å delta på denne treningsøkta.)

Vi forlater kubehåndtering og brikkeflytt, og beveger oss over til et annet område som er viktig å mestre for en god backgammonspiller: estimering av vinner- og gammonsjanser. For dersom man mestrer dette området, kan man unngå mange feilaktige kubeavgjørelser.

Gå til «Challenges» og velg deretter «Winning estimation» og også «Gammon estimation». På begge oppgavene har man fire valg: «(Too) Hard», «Medium», «Normal» og «Easy». På «(Too») Hard» må svaret være +/- 2 % fra det korrekte svaret for å score poeng. «Medium» er +/- 5 %,  «Normal» er +/- 10 %, mens «Easy» er hele +/- 20 %. Når det gjelder sistnevnte, burde nok Terje skrevet «(Too) Easy», for den blir bare for lett. Er f.eks. de reelle vinnersjansene 75 %, får man riktig svar på alt fra 55 % til 95 %. «Normal» er litt verre, men også denne er ganske lett. Dette kan imidlertid være en grei plass å starte slik at man får en føling med oppgavene og også en føling med hva som er riktig svar. Når man mester dette nivået, kan man bevege som opp til «Medium» nivået. Og det er også her vi setter målene for landslagsspillerne. Forsøk å få mer enn 15 korrekte svar på rad på estimering av både vinnersjanser og gammonsjanser. Tore topper begge listene med hhv 23 og 11 korrekte svar.

Nå begynner jo også mesterskapet på Island å nærme seg med stormskritt. Det er på tide å øve seg på kamptrening også. Vi forsøker oss med 5-poengs kamper på BackgammonStudio. Målet er å spille kampene på lavest mulig PR. Det er mulig å få en oversikt over bl.a. de siste 10 og 20 kampene, og målet er å spille på under 6,0 i PR de siste 10 kampene. Her gjelder det å spille med høy konsentrasjon og også spille langsomt. Målet på PR under 6 burde da være høyst overkommelig for en dyktig spiller.

Tidsfrist denne gang er 20. septermber. Lykke til!
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND