logo


NBgF Nettliga - påmelding/regler
Av Anita Marholm , 18. September 2017 14:50
Sist endret 20. Februar 2022 21:51
 


Det spilles 2 sesonger pr kalenderår: januar til juni og august til desember.

Vi har 6 divisjoner og i hver divisjon spiller alle mot alle slik at det totalt sett blir 12 til 15 runder.

Vinnerne av alle divisjoner får 'salat' for klubbturneringsseier  og premiering fra forbundet.

 

Avvikling:

En totaloversikt som viser trekning samt kontaktinfo og hvilket nick den enkelte spilleren bruker på Bacgammon Studio Heroes og GridGammon vil bli tilsendt på mail når ny sesong begynner. Den infoen blir også postet i den lukkede facebook-gruppen for nettligaspillerne, samt på nbgf.no. Jevnlige oppdateringer blir postet på disse 3 stedene.

Spillerne er selv ansvarlige for å kontakte hverandre for å få spilt kampene.

Alle kampene spilles til 13 poeng på enten GridGammon, Backgammon Studio Heroes eller Backgammon HUB (eller en annen site om begge spillerne enes om det). Minimumskrav til site/spilleplattform er at kamper blir lagret ved brudd på forbindelsen, resultater kan mailes, gratis tilgang, turneringsledere skal enkelt kunne observere kamper hvis nødvendig og at alle kan observere kampene til sine motstandere. Det er ikke lov å sperre for slik observasjon. På GridGammon huker man av for "ratet" kamp når man setter opp kamp, på Backgammon Studio Heroes går man til vårt eget turneringsrom som heter NBgF Nettliga (du finner det under "External tournaments") hvor formatet allerede er fastsatt og på Backgammon HUB velger man normal tid på kampene.

Backgammon HUB er den samme plattformen som brukes i Norgescup. Der kan man "create game" i nåtid eller sende en mail til motstander og avtale tidspunkt og dag. Ved spørsmål om hvordan dette gjøres, ta kontakt med Yvonne Pasali, og du får hjelp til dette.

Kampene skal spilles i samme rekkefølge som trekningen tilsier i løpet av sesongens X uker -  i første uke spilles runde 1, deretter 1 kamp pr. uke.

Når kampen er ferdig skal vinneren av kampen sende en pm, mail eller sms til den personen som er valgt for din divisjon, og oppgi divisjon, rundenr. og motstanders navn. Deretter legges resultatet inn på nbgf.no den dagen kampen ble spilt.

Resultater sjekker du selv og ser man feil, gi beskjed til samme admin du meldte resultatet til, med en eneste gang.

Dersom man er forhindret fra å spille gjelder følgende regler:

1-3 uker etter skjema = ingen konsekvens, men advarsel blir gitt når man ligger 2-3 kamper etter.

4 uker etter skjema = tas umiddelbart ut av ligaen og får heller ikke starte neste sesong (kan deretter melde seg på igjen og starte i nederste divisjon).

Når det gjelder eventuelle hengekamper etter sesongslutt så vil dette behandles hver for seg etter beste evne av admins. Dersom to eller flere spillere står likt ved sesongslutt vil eventuell kamp om opprykk/nedrykk avgjøres ved innbyrdes oppgjør. I de tilfeller det ikke løser saken vil omspill avtales om nødvendig.

Turneringsregler: NBgF sitt reglement gjelder på de punkter som kan konverteres til Online og plattformene vi kjører Nettligaen på. Det er planlagt et eget "Online Turneringsreglement" for NBgF (som vil bli direkte oversatt fra World Backgammon Internet Federation sine nye online regler). Frem til det blir gjeldende oppfordrer vi selvsagt at alle følger vanlige regler så sant det lar seg gjennomføre.

Man må være medlem i NBgF eller i en klubb under NBgF for å delta.

Påmelding

Send mail eller pm/messenger til Anita med følgende info:

  • Navn
  • Er du på Facebook?
  • Klubb du tilhører
  • Nick på GridGammon 
  • Nick på Backgammon Studio Heroes
  • Telefon
  • Mailadresse som admins/motstandere kan kontakte deg på

Etter påmeldingen vil man settes opp i nederste divisjon, i den rekkefølgen man melder seg på.

Det er ikke nødvendig å melde seg på hver sesong, men meld deg av dersom du vet du ikke vil spille mer påfølgende sesong.

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND