Bymesterskapet i backgammon i Hammerfest ble i år igjen en suksess. Og i år som i fjor skulle det vise seg at de tilreisende tok med seg alle pokalene. Finalen ble pga dårlig tid utsatt noen dager så bymesteren for i år ble ikke kåret før fredag 20 - da Ole og Eirik spilte finalen i Oslo.">
logo
Hovedmeny


Ole tok seieren i Hammerfest
Av Ole Friis Iversen, 28. Juli 2001  
Bymesterskapet i backgammon i Hammerfest ble i år igjen en suksess. Og i år som i fjor skulle det vise seg at de tilreisende tok med seg alle pokalene. Finalen ble pga dårlig tid utsatt noen dager så bymesteren for i år ble ikke kåret før fredag 20 - da Ole og Eirik spilte finalen i Oslo.


I alt var det 16 stykker som stilte til start i bymesterskapet i backgammon i Hammerfest i år. Dette er en økning på 6 fra i fjor og la oss håpe at dette legger grunnlaget for en lang vinter med mye spilling i Hammerfest. Mye av æren for det store oppmøte skal Bjørn Erik (leder av HBgK) ha som personlig ringte de fleste for å gjøre oppmerksom på at det var backgammonturnering og brukte all sin list for å få med flest mulig.

Den største nyheten i år var turneringsformen, Double Elimination. Oppsettet til turneringen kan sees her. Spesielt med dette er at vinneren av oppsamlingen møte vinneren av hovedturneringen til en siste og avgjørende finale. Undertegnede hadde selv den tvilsome æren av å tape semi-finalen mot Eirik, for så å gå inn i oppsamlingen, vinne neste semi-finale for så å spille finale mot Eirik igjen. Dersom andre skal bruke samme type oppsett må de være klar over at det kan ta endel tid, så matchene i oppsamlingen kan ikke være veldig lang. Utenom det var alle fornøyd med oppsettet og det blegodt mottatt.

Da alle etterhvert var samlet på Kaikanten var det offentlig trekning, og med 16 spillere var vi ett fullt cup-tre. Ole var fortsatt i god form etter Venesia-turen og fortsatte med gode terninger og spilte seg fram til semi-finale uten å være på dypt vann noen ganger. Eirik viste også gode tendenser og slo ut den ene etter den andre. Bjørn Erik derimot tapte 1. runde av hovedturneringen men vant deretter alt og var klar for semifinalen i oppsamlingen.
Så var det klart for første semifinale mellom Ole og Eirik. Det ble etterhvert 7-7, og kuben kom etter første kast, så dette var det bare om å gjøre å vinne. Det siste spillet ble etterhvert veldig publikumsvennlig og jeg tror Eirik var død litt flere ganger enn meg, men han klarte til slutt å dra i land seieren. Jeg derimot måtte ta veien til oppsamlingen. I semifinalen møtte jeg Bjørn Erik. For å si det mildt så hadde jeg veldig gode terninger, og det er sjelden Bjørn Erik klager og syter, men på stillingen 0-7 etter at han knapt hadde rørt en brikke ble det for mye for selv han. Men en kan ikke være bløt selv om en vinner, så jeg bare fortsatte å rulle over han og vant til slutt 9-0.

Finalen ble som kjent spilt noen dager senere på cafe Elisar i Oslo. I sola på cafeen i Bjerregårdsgate ble det til slutt en komfortabel seier til meg. Jeg kunne dermed innkassere mine første mesterpoeng (5,66 i tallet) for året, så nå bare lurer jeg på hvor jeg skal skaffe de resterende for å klare å kvalifisere meg til Mestermøte i januar.

Må til slutt få takke Bjørn Erik og Hammerfest Backgammonklubb for nok ett utmerket bymesterskap. Til neste år skal vi se om vi klarer å lokke noen folk fra både Tromsø og Bodø oppover, så da blir det flyttet til en helg i juli.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND