logo
Hovedmeny


GF 18.10.19 Sak Årsregnskap 2018 og budsjett 2020
Av Sentralstyret, 10. Oktober 2019 22:34
Sist endret 29. Oktober 2019 09:27
 
Ifølge våre vedtekter: "Senest en uke før generalforsamlingen skal følgende sakspapirer være tilgjengelig for medlemmene: Revidert regnskap, budsjett..." Regnskapsåret 2018 er ført av Yvonne Pasali, gjennomgått av sentralstyret, så revidert -og godkjent- av forbundets revisor Hannu Lyyjynen.


* Revisor er enig i anbefalingen om å plassere forbundets midler -begrenset til 110.000,-- inn på en høyrentekonto. Sentralstyret ber generalforsamlingen om tillatelse til å gjøre dette.

* Som påpekt under X-GF i 2018 ville det bli lettere å få innsikt i forbundets økonomi etter at man både hadde direkte tilgang til banken + fikk den totale oversikten for 2018. Nå i 2019 er det faktisk første gang at forbundet har 0,- utestående til klubber eller annet. Det var en god følelse å faktisk se at forbundet har ca 120.000,- i egenkapital. Mye høyere enn tidligere antatt.

Revisors svar til sendt regnskap: 

"Jeg har gått igjennom regnskapet og konkluderer at det er ryddig gjort og i orden. Det bør påpekes at både mesteravgifter og klubbkontingenter er nå blitt innført som to poster i regnskapet. For begge finns det en post for klubbenes innbetalinger til NBgF og en for returer til mestermøtet og de overflødige kontingentene.

Alle siffrene fra år 2018 stemmer i forhold til kontoutskrifter
fra Nordea og den nye banken DnB.  (Banken ble bytt 9.1.2019.)

Mestparten av de tilgjengelige midlene (/egenkapital?) i balansen anbefales å plaseres på en (bedrifts-)høyrentekonto.  Det burde være relativt enkelt å finne en slik konto med omtrent 2% forrenting. Jeg anbefaler også bruk av en liknende budsjett som før."

Sentralstyret bemerker at budsjettet er likt til 2019. Det ser både forsvarlig og fornuftig ut. I 2019  kommer vi til å gå på en liten budsjettsprekk - ca 4000- pga Jubileum- markedsføring og -feiring som ikke var innlagt i budsjettet fra før av. 

Ved spørsmål: send mail til norgesbgforbund@gmail.com 

Mvh Leder Yvonne Pasali, på vegne av Sentralstyret

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND