logo


Laguttak til VM 2020
Av Sentralstyret, 12. Oktober 2019 00:21
Sist endret 29. Oktober 2019 09:27
 

Landslagskomiteen har tatt ut spillerne som skal representere Norge under verdensmesterskapet for nasjoner i 2020.


I forbindelse med VM for landslag i Forges utenfor Paris 6-12. januar 2020 har landslagskomiteen kommet frem til følgende uttak:

  • Elias Kritikos (kaptein) (Bergen)
  • Dagfinn Snarheim (visekaptein) (Oslo)
  • Jon Kristian Røyset (Tromsø)
  • Geir Pedersen (Alta/Tromsø)
  • Hans Liby (Oslo)
  • Norgesmester 2019

Komiteen har jobbet med å ta ut sterkest mulig lag. Kriterier for uttaket har vært spillestyrke, kontinuitet, prestasjoner og aktivitetsnivå. Samtlige er etablerte, aktive spillere med gode prestasjoner i internasjonale og nasjonale turneringer de siste årene. I tillegg til prestasjoner er spillernes PR fra blant annet Backgammon Studio blitt vektlagt. Der topper Jon Kristian, Dagfinn, Elias og Geir listen blant de norske spillerne (Dag Ekmark ikke medregnet). Det er også god geografisk spredning på laget. Fra landslaget som deltok i VM i Montenegro i april 2019 er Jon Kristian Røyset, Geir Pedersen og norgesmesteren kommet inn for Hans Marius Eikseth, Rune Halvorsen og Zoran Krogstad.

Landslaget har som sin ambisjon å representere Norge på en ærefull måte og befeste sin posisjon som en av verdens beste backgammon-nasjoner. Vi har tro på at dette laget er godt rustet til å kunne kjempe i toppen.

 

Mvh Landslagskomiteen

Elias Kritikos, Hans Liby og Jon Kristian Røyset
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND