logo


Forbundets anbefalinger når det gjelder Koronaviruset
Av Sentralstyret , 11. Mars 2020 13:18.
Sist endret 11. Mars 2020 14:56
 

Situasjonen forverrer seg daglig i Norge, og vi ønsker komme med generelle råd til våre klubbers ledelse og medlemmer som tenker å avholde klubbturneringer.


Råd og informasjon fra Folkehelseinstituttet

NRK

Blogg fra UKBGF

Vi anbefaler følgende 'koronaregler' for klubbturneringer:

Har du symptomer på influensa eller andre forkjølelsesliknende symptomer ønsker vi at du ikke kommer på turnering før du er frisk.

Har du eller dine nærmeste vært på reise i et område med smitte eller vært i kontakt med andre som du vet har det, ønsker vi ikke at du kommer på turnering på 14 dager, med mindre du har testet negativt på viruset.

Alle SKAL vaske hendene godt med såpe (minst 20 sekunders skrubbing) før hver kamp  begynner (bruk gjerne antibac også).

Alternativt kan man vaske alle brikker og terninger med antibac mellom hver runde.

Vi spiller på offentlige utesteder og i disse dager er det lurt å ha god håndhygiene også vekk fra brettet. Særlig de som snuser er utsatt siden de tar seg til munnen til stadighet.

Husk at dette nå handler om å hindre spredning til utsatte grupper, og ikke om du selv kan tåle å være syk eller ei. De fleste av oss kan bli eksponert for viruset uten å vite det. 

Nesodden Backgammonklubb har varslet at de innfører følgende i tillegg:
Når turneringen starter, finner du deg to sett brikker, én av hver farge, to presisjonsterninger og én doblingsterning. Man skal altså bruke hver sin doblingsterning.

Ved klokkebruk skal to sett terninger benyttes.

Er vi for mange til å gjennomføre dette, må alle spille med engangshansker.

Sentralstyret

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND