logo


Alver Backgammonklubb etableres i Alver!
Av ABK, 14. Februar 2021 22:21.
Sist endret 3. Mars 2021 23:40
 

Ny klubb etableres i Alver kommune! Ca 30 min. utenfor Bergen bor både Yvonne Pasali, Cathrine Fosse og Niki Dimitrakopoulou. Nå starter de egen "søsterklubb" til BBgC; Alver Backgammonklubb/ABK!


Endelig er Alver backgammonklubb etablert! Nyhet i Nordhordlands Avisa 03.03.2021

For alle tre jentene er BG blitt en så stor del av livet - rett og slett - at de ønsker å få en klubb her i sitt eget nærmiljø. Mange har de siste 11 årene spurt Yvonne hvorfor hun ikke kan etablere klubb her ute også og stort sett har hun svart at lysten er der, men ikke tiden.

skal jeg på årsmøtet i BBgC 27. mars tre ut av vervet som Leder etter 5 år og har kun en mindre rolle i vervet i NBgF for tiden, så nå er vi klare. Niki, som har vært medlem av BBgC siden 2015, er også klar til dyst. Hennes kjære har jo kommet hit fra Hellas og han har backgammon «i blodet».

Det skal jo sies at jeg er Bergenser til fulle - en skikkelig møllerjente- men etter å ha bodd i Alver siden 2009 er jeg så forelsket at her blir jeg. Men både jeg og Cathrine kommer til å fortsette også i BBgC.


Hvorfor tok det så lang tid?

Tja, etter å ha vært medlem i BBgC siden 2007, og Cathrine siden 2009, var vi to fullt bestemt på å starte her ute i 2015. Spesielt siden Niki også begynte å spille med oss. Alle planer ble lagt, men så var vi alle tre på GF i Stavanger samme år og det ble vedtatt at BBgC skulle ha NM i 2016! Flere i BBgC ønsket at jeg skulle være med på å arrangere det, noe jeg selv også sterkt ønsket, og det hele endte med at jeg ble leder i BBgC. NM 2016 var vanvittig gøy! Så fulgte flere år hvor jeg igjen tenkte "hvorfor ikke etablere her ute", men så kom GF i 2018 hvor jeg valgte å stille også som Leder i NBgF.  Dermed utsatte vi det igjen…


Hvordan fikk du h
øre om spillet?

Min bror og jeg har alltid konkurrert hele livet i diverse spill og sommeren 2004 lå et backgammonbrett på terrassen min etter at en venninne hadde forsøkt å lære meg reglene. Han og jeg tok et par spill og han moseknuste meg! Slik kunne jeg ikke la det være, så de påfølgende månedene var jeg mye på start.no og trente. Leste regler og fikk mange bekjentskaper der inne fra hele verden. Litt artig, jeg ble kjent med en greker som en venninne der inne var sammen med. Vi ble også skikkelig godt kjent og han lærte meg mye.

Start.no flyttet forøvrig spillene sine over til PlayOk og den dag idag tar jeg jevnlige spill der inne. Ren kaffekos for å koble ut litt innimellom. Tenk at det er gått hele 17 år..

I 2005 arrangerte jeg private turneringer både hos han grekeren i Oslo, oppe på et hotell i Vang + hjemme hos meg i Bergen. Da var jeg blitt god nok til å slå brodern :-)) Jeg tok den gang kontakt med Oslo-klubben og snakket med en Karl Frogner, vanvittig hyggelig kar, og han oppfordret meg til å ta kontakt med den bergenske klubben. 

Det skulle ta to år for jeg turde det. Jeg trodde jo at de som spilte i klubb var såååå gode at det føltes veldig skremmende. Men første gang jeg gikk i 2007 var det en så utrolig hyggelig gjeng at jeg ble hektet fra første stund. Jaggu flyttet han grekeren -Jimmy- til Bergen og vi ble også gift i 2008. Så all takk til brodern at han knuste meg den gangen i 2004!

Mens jeg smittet Cathrine med denne lidenskapen, fikk Niki det inn med morsmelken. Det finnes vel knapt en cafe i Hellas uten et brett liggende fremme..

Tre kvinner som etablerer klubb må jo være historisk i forbundet?

Ja, i 2015 var jeg nesten ensom som kvinne i klubbverv, mens idag er vi mange: jeg samarbeider godt med og digger klubblederne Monica Unosen (Oslo), Nasim Dadgostar (Trondheim) og Lena Merethe Engan (Bodø) Det er så herlig å se flere kvinner som stepper opp.

Jeg husker godt Hanna Thorsen, første kvinnelige leder i forbundet! Hun gjorde en kjempejobb den gang.

Og for første gang i 2018 stilte 3 kvinner til valg i forbundet! Og tok verv i komitéer. En stor takk til både søstrene Gulli og Anita Marholm, Christine Schilling, Lene Thuseth og Marianne Husum. Sistnevnte var min nestleder i 2 år, nå har hun tatt lederrollen. Jeg har trappet ned til å kun være økonomiansvarlig. Og godt er det. For det er krevende å drive klubb.

Hva vil dere bygge videre på i Alver?

Hanna Thorsen, Hall Skåra og Arne Kristian Nordhei; de gjorde alle tre et enormt intrykk på meg de årene de hadde verv i forbundet. De var opptatt av hele medlemsmassen, ikke bare de gode, men alle. 

Dette er utrolig viktig for både forbund og en klubb og jeg føler at BBgC har og gjør mye rett der. Så vi bygger videre på det. Kursing og god oppfølging av nye er viktig. Og elitespillere som er villig til å dele av sin kunnskap må til for å bygge et godt fundament i en ny klubb. Her gleder jeg meg til å få hjelp fra både Jørn Inge Nesdal og Elias Kritikos m.flere fra Bergensklubben.

Vi skal jobbe for å skape et like godt sosialt miljø som er der. 

Hvor og når starter dere opp?

Nå skal vi ha stand og promotere på Knarvik senter fredag 5. og lørdag 6. mars. Kl 12-16 begge dager. Alle smittevern vil bli høyt prioritert og vi håper mange vil komme og prate med oss.

Klubbkvelder vil deretter bli onsdager i partallsuker i starten, så utvides til å bli hver onsdag. Mer info kommer etter at vi har hatt stand. Uansett blir vi å finne på Folkemunne Kafe onsdag 10. mars kl 17-22.

Man trenger ikke ha forkunnskaper om spillet for å være med i klubb. Det er også en billig kostnad (kr 300 årlig) som først blir et krav når man har vært på tre klubbkvelder. Vi ønsker fokusere på barn og ungdom minst en ettermiddag i mnd. Et samarbeid med Salto og ungdomsklubber er ønskelig i så måte.  

Velkommen!

 

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND