logo


Vinner Norwegian Galaxy Champion 2021 (UBC)
Av Marianne Husum Leder NBgF, 19. Februar 2021 22:28
Sist endret 23. Mars 2021 01:41
 

Elias Kritikos vant finalen over fjorårets mester Dagfinn H. Snarheim.


De hadde akkurat vunnet sølv i dobbelt konsultasjon online VM. Nå møtes de over «brettet» som konkurrenter igjen. Det at akkurat de kom til finalen når pr. er en del av spillet kommer nok ikke som en stor overraskelse. Imidlertid var det mange spennende omkamper hvor det  vippet i deres favør…  Kaia tapte for eksempel omkamp mot Dagfinn (5 p.) med KUN  0,1 i pr. etter analyse. 

Anders Skjelde påsto at han spilte 2344 DMP mot Tor Sævig (mulig litt overdrevet), men det er et gøy konsept. Denne gangen var det 28 spillere som deltok. .

Marc Olsen:"It was an incredible field of talented players. Last man standing: Elias Kritikos"

Konsept og matchlengder

For å vinne en runde i en UBC-turnering må en både vinne kampen og spille på beste PR (errorrate). I denne turneringen spiller vi om 11 P og blir det uavgjort (den ene vinner, mens den andre spiller på lavest PR), så må man umiddelbart spille en ny kamp (mot samme motstander!) med 5 P. Er det fortsatt uavgjort, spiller man så 3 P og ved uavgjort igjen, 1 P (DMP) inntil man står igjen med at den ene vinner både kampen og har lavest PR.

Trekningen i Drawboss vil legges ut her. Alle har et ansvar for å kontakte hverandre og første kamp  spilles innen midnatt søndag.  Deretter 1 kamp daglig før midnatt inntil man står igjen med en vinner. En settes til tap om man ikke spiller kampen som er oppsatt.

Formatet er dobbel eliminasjon, altså kan du tape 1 kamp, men ikke 2. Da er du ute av turneringen.

Innstillinger på Galaxy: 11 P, "normal tid" som er 11 min på hele kampen med 10 sec delay for hvert trekk. 

Her oppretter du konto på Galaxy: Backgammon Galaxy

Det poengteres at hver spiller selv må sørge for god nok internett-dekning under turneringen. I det øyeblikket man mister forbindelsen går klokken som normalt. Klarer en ikke å komme tilbake til kampen før tiden er ute, har en tapt sin kamp og taper da automatisk også på PR. Turneringsarrangør vil ikke behandle forespørsler/klager som går på tap av forbindelse eller tapt kamp på grunn av tid. Mister du forbindelsen, men kommer deg inn på Galaxy igjen før tiden er ute, kan det være vanskelig å finne matchen din igjen. Men ikke fortvil. Øverst til høyre på Galaxy-siden er det et søkefelt der det står «find player». Der taster du i så tilfelle inn ditt eller motstander sitt nick, trykker på enter og så blir du dirigert til kampen din.

 

Det er gratis å delta, men ingen resultater vil rates hos NBgF.

En må ha norsk pass eller være bosatt i Norge for å kunne delta. I tillegg må en være medlem av NBgF. 

Vinner av turneringen vil bli æret med "Winner card" på Galaxy og får tittelen "Norwegian Galaxy Champion 2021"!

 

Kontaktpersoner

Vi oppfordrer alle som vi være med til å melde seg på så raskt som mulig slik at vi unngår stress i siste minutt - fristen er lørdag 6. mars kl. 1900. Meld deg på til Marianne Husum via Messenger. Ikke glem å opplyse ditt nick på Galaxy. Har du ikke mulighet til å sende i Messenger kan du sende SMS til Elias Kritikos på tlf 93887302.

Deltagerne har selv ansvaret for å sjekke at de er registret til turningene. Finner du ikke navnet ditt i Drawboss innen lørdag 6. mars kl. 20.00, må du umiddelbart melde ifra til Marianne. Gjør du ikke det kan du miste muligheten til å spille selv om du faktisk har meldt deg på hvis turneringen allerede er trukket. 

Marianne S. Husum og Elias Kritikos er turneringsledere.

Kampresultater rapporteres i Messenger til Marianne Husum. Har du ikke Messenger kan du sende SMS til Elias Kritikos på tlf 93887302.

Turneringskomiteen vil bli annonsert.

Vinner fra i fjor var Dagfinn Snarheim som møtte Sven Wisløff-Nilssen i en spennende finale, se Norwegian Galaxy Champion 2020

Velkommen til en forfriskende og lærerik turnering!

 

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND