logo
Hovedmeny


GF 2021, sak 6, Arrangere en alternativ GF-helg
Av Marianne Husum Leder NBgF, 7. Oktober 2021 15:07
Sist endret 8. Oktober 2021 11:19
 


Vi undertegnede sitter i et utvalg som i 2020 la fram retningslinjer for gjennomføring av NM. Et av punktene i dokumentet som ble lagt fram lød:

"Man bør vurdere om det er praktisk mulig å avholde en online generalforsamling i forkant av NM slik at NM-helga kun dedikeres til backgammonspilling."

Vi ønsker derfor med dette å fremme følgende forslag til GF-2021:

"Det gjøres et forsøk med online generalforsamling for NBgF forut for NM-2022. Dersom forsøket er vellykket, gjøres det en vedtektsendring som gjør ordningen permanent f.o.m. 2023."

Intensjonen med forslaget er å kunne bruke helga primært til spilling, og dermed også kunne få en smidig avvikling av sideturneringer som lag, DMP, speed og LC.

NM-komiteen fikk et alternativt forslag fra vedr. generalforsamlingen. Vi diskuterte nylig forslaget på et møte og vi synes dette er verdt å legge frem for avstemning (i tillegg til vårt opprinnelige forslag) på den kommende generalforsamlingen.

Forslaget lyder:

Generalforsamlingen 2022 trekkes ut av NM-helgen og legges til et annet tidspunkt (og eventuelt sted) i løpet av året. Målet er å få til en motiverende landssamling med foredragsholdere, kursing, spilling og kompetansebygging for hele forbundets medlemsmasse og administrative ledd. En komité får ansvar for å foreslå et konkret og attraktivt opplegg. Samlingen vil søkes støttet av statlige midler. Generalforsamlingen vil i tillegg kjøres digitalt slik at medlemsmassen - om de ønsker- kan delta på den selv om de ikke har anledning til å møte opp fysisk. Forslaget er en test og vil føre til en vedtektsendring av § 4.1.b om resultatet blir en årlig gjentagelse.

Vi i NM-komiteen foreslår dermed at møteleder legger frem tre forslag for avstemning:

  1. Beholde generalforsamlingen slik den er i dag som en del av NM-helga

  2. Trekke ut generalforsamlingen fra NM-helga og kjøre den digitalt

  3. Arrangere en alternativ GF-helg med hybrid generalforsamling der man, i tillegg til fysisk fremmøte, kan delta digitalt. Helga vil også inneholde andre aktiviteter. Vi foreslår at en komité kommer med forslag til innhold

Signert:
Elias Kritikos, Hall Skåra og Stein Welle

Sentralstyrets innstilling: 

Sentralstyret støtter ikke et forsalg om å vedta hvordan vi skal avholde neste års generalforsamling.

Begrunnelse:

Sentralstyret støtter at en i en ny styreperiode ser på hvordan en best mulig kan avholde generalforsamling i NBgF.  Det er enighet i sentralstyret at både forslag 2 og 3 kan være hensiktsmessige og formålstjenlig å tilstrebe. Spørsmålet er om det kan bli for ambisiøst - og også kreve mer kompetanse og innsats enn det vårt relativt lille forbund er klar for.

Det er imidlertid ingen ting i våre vedtekter som tilsier at en ikke kan gjøre generalforsamlingen digitalt eller alternativ som en hybrid helg med fysisk fremmøte hvor en også kan delta digitalt. Den kan også fylles til randen med andre aktiviteter; jfr. § 4 Styrende organer, 1, b

  1. Generalforsamling
    b. Ordinær generalforsamling avholdes årlig innen 1. november, og om mulig i forbindelse med norgesmesterskapet.

Som et referansepunkt kom det våren 2020 hasteregler som følge av koronapandemien, som tillot digitale årsmøter i sameier - og generalforsamlinger i borettslag. Dette var spesifikk ikke tillatt tidligere. F.o.m. 1. april 2021 trådde det i kraft som en permanent ordning. De nye reglene legger opp til at det er styrets valg om møtene skal gjennomføres digitalt eller fysisk.

Det å vedta at en nytt styre skal gjøre dette, uten at de selv ønsker det, kan slik vi ser det være uheldig. 

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND