logo


God Påske!
Av Påskeharen, 7. April 2022 12:51
Sist endret 8. April 2022 14:26
 

Vi feirer påsken til minne om ham som angivelig oppstod fra de døde, kanskje klarer Nordic Open det samme i 2023?


Det er og har vært mye elendighet de siste par årene. At backgammonturneringer skulle stoppes av andre enn lotteritilsynet var ganske utenkelig for 5 år siden. Når pandemien «gikk over» og vi kunne leve som før så fant Russland ut at de måtte utføre en spesialoperasjon i Ukraina. Enda større tragedier fulgte og sammen med sanksjoner påvirker dette også backgammonmiljøet i form av land og spillere som ikke kan eller får delta i internasjonale turneringer.

Samtidig er det mye positivt å trekke frem om man vil beskue sin egen navle...

Vårt eget Landslag fikk seg en flott VM-tur til Venezia. Det råsterke laget rakk ikke helt til topps, men stor takk til kapteinen Elias og alle som bruker tid og penger på å representere Norge og NBgF utenlands. Og ikke minst til Marianne som gir oss flotte bilder og nyheter derfra.

Her hjemme står klubblederne parate til å servere flere bymesterskap og NM utover året. Disse turneringene blir de eneste live mesterturneringene i Norgescup 2022. Konseptet har blitt relativt godt mottatt, men samtidig er det åpenbart rom for forbedringer enn så lenge få deltar i begynnerklassen og halve mesterklassen uteblir fra mesterturneringene. Kanskje er scenen satt for Generalforsamlingen i September? Si hva du vil så får vi det til er det noe som heter. Påskeharen vil iallefall at Mestermøtene fremover blir like fantastisk som det Oslogjengen og Vidar dro opp av hatten i Januar. Veien dit er mindre viktig så lenge den er logisk og noenlunde rettferdig.

Begynnerklassen har fått et suverent tilbud i regi Svein der online veiledning tilbys av ham selv, Hans Marius, Hall og undertegnede. Dette er en lærerik og takknemlig oppgave som flere oppfordres til å bidra til. Fremover ønsker vi også å tilby mer opplæringsstoff på hjemmesiden vår.

Det kan virke som om Norgescup var sårt tiltrengt for mellomklassen. Mandatet gitt av Generalforsamlingen til å utforske mulighetene har iallefall slått til. Yvonne skal ha mye ros for det arbeidet. I kveld (les: 8. april) er det ny turnering – du finner mer info i kalenderen.

Sist men ikke minst nettliga. 91 påmeldte denne sesongen er storveis. Bøyer meg i støvet for Anita, Yvonne og Rune som holder koken og Vidar som gjør administrasjonen stadig enklere. 

Avslutningsvis minnes det om at flere klubber holder aktiviteten gående i påsken.  Selv skal jeg i alle fall spille klubbturnering på mandag i Stavanger før turen settes sørøver. 

Ha en riktig god påske alle!

Mvh
Påskeharen Thorleif


Over kan du melde deg inn i facebookgruppa til forbundet, men vi har og oppretta en facebookside som vi oppfordrer deg til å like slik at flere finner oss:

https://www.facebook.com/norgesbgforbund

 

 
nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND