logo
Hovedmeny


Sak 1 GF: Landslagets uttakskriterier
Av Sentralstyret (YP), 17. September 2023 17:46
Sist endret 17. September 2023 23:31
 
Til Generalforsamlingen 01.10.23, sak 1
Scroll nedover i nyheten for vedtaket fra sentralstyret i sakens anledning.


Sak 1: Innkomne forslag

Sentralstyret har mottatt følgende forslag fra Rune Halvorsen (Stavanger):

«Uttak til Landslaget:


Landslaget representerer Norges Backgammonforbund.

Sentralstyret, som er øverste organ i Forbundet, skal påse at:
*kriteriene for uttak er tydelig definert, noe som gjør det mulig for interesserte spillere å forsøke å kvalifisere for laget.
*metoden som benyttes er ryddig, all relevant informasjon kommer ut
*resultatene er etterprøvbare
*det gjennomføres evaluering av kvalifiseringen, der man også ser til andre land for innspill på hvordan kvalifiseringen kan gjennomføres.»

Sentralstyret har hatt en saksforberedende dialog med forslagsstiller Halvorsen og landslagskomiteen (v/Elias Kritikos), og vedtatt et oppdatert kriteriesett (for live-landslaget) vedlagt saken til orientering.

Innstilling til vedtak: Sentralstyret anbefaler vedtak av Halvorsens forslag. Sentralstyret vil arbeide videre med sikte på avklaring av kriterier/policydokumenter for online-landslagene (damer og herrer).

.................

 

Uttakskriterier for landslaget:

Sentralstyret i NBgF har i dialog med landslagskomiteen vedtatt følgende som gjelder landslagsuttak (live, som til lag-VM i WBGF-regi):

Formål:

Landslagskomiteen skal gjennom sitt uttak sørge for at Norge i lag-VM er representert med et så slagkraftig landslag som mulig. Det skal til enhver tid være de aller beste spillerne som får plass på laget.

Uttakskriterier:

NBgF anser dokumentert Performance Rating (PR) på bakgrunn av forhåndsanmeldte live-matcher som er filmet, transkribert og analysert av XG (BMAB-standarden) som det tydeligste signalet på spillestyrke i backgammon. Kriteriene for uttak vil derfor være basert på slik dokumentert PR hos BMAB. For spillere som mangler BMAB-PR (kort historikk, eller mer enn to år siden sist dokumenterte match) kan komiteen skjele til online-PR hos WBIF og Heroes eller andre troverdige kilder for spillestyrke.

Aktivitetsplikt: Så langt som mulig skal uttak baseres på aktuell spillestyrke/PR. Det forventes derfor at landslagsaktuelle spillere har et høyt aktivitetsnivå, og løpende bidrar til dokumentasjon og oppdatering av sin PR. Dette innebærer deltagelse i turneringer i inn- og/eller utland med rapportering til BMAB, og online i WBIF-regi eller på Heroes. Engasjement og målrettet innsats for å bli bedre vektlegges og tas med i betraktningen sammen med de andre faktorene.

Personlig egnethet: Det forventes at aktuelle spillere kan representere Norge på en god måte. God og respektfull oppførsel over tid er en forutsetning for å bli vurdert.

Tilbakemelding: Matcher spilt for landslaget skal filmes og transkriberes for BMAB-formål. Vedtatt av sentralstyret i Norges Backgammonforbund 16. september 2023




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND