logo
Hovedmeny


Referat BBgC Årsmøte 23.01.24
Av BBgC (YP), 25. Januar 2024 23:11
Sist endret 25. Januar 2024 23:24
 
Referat fra året 2023 uten regnskap - nyheten blir oppdatert når det foreligger.


Referat Årsmøte Bergen Backgammon Club 23.01.2024

Tid og sted: Cafe Opera, tirsdag 23.01.24 kl. 17.00. Tilstede: Kari Lunke, Harry Izmirlian, Tymon Choroszucha, Cathrine Fosse, Tor Magne Undeland, Yvonne Pasali og Kim Henning Nordberg

1) møteleder: Yvonne Pasali, referent: Yvonne og Tor Magne Undeland

2) Fremmøtte og stemmeberettigede: 7 stk , fullmakt var gitt fra 3 stk til Yvonne Pasali

3) Innkalling og saksliste ble godkjent.

4) Styrets beretning for 2023:

BBgC arrangerte Granvin Open hos Eli i april, bymesterskap i august og ikke minst Julebord i desember. Det har vært et litt mindre aktivt år i 2023, men styret vil gjerne takke alle medlemmer for deres engasjement og bidrag til å opprettholde en positiv atmosfære og et høyt nivå av konkurranse og samarbeid.

Vi har fortsatt å arrangere ukentlige turneringer og hatt greit oppmøte på både Mellom- og Mesterturneringene under Norgescup. Hele 8 bergensere var blant topp 20 i kvalifiseringen i Mellom ved årsslutt!  Og en i Begynner som attpåtil vant Årets Begynner 2023 - Tymon Choroszucha! I Mester kvalifiserte ingen seg fra Bergen – lengst kom Rune Færevåg med 18. plass.

Vi er stolte av Mina som vant Norgesmesterskapet i Mellomklassen i Alta, Yvonne Pasali ble Norgesmester Speed Mellomklassen Online og Elias Kritikos vant Superjackpot i Loutraki i Hellas. Dette er fantastiske prestasjoner og viser det høye nivået av backgammon som spilles i vår klubb.

Vi arrangerte også Bergen Bymesterskap lørdag 6. august, der Bjørnar Pettersen stakk av med seieren, etter å ha slått finalist Rune Færevåg.

Til slutt vil vi minne medlemmene om at Bergen Backgammon Club er en inkluderende og mangfoldig klubb, og vi oppfordrer alle til å fortsette å bidra til vår felles glede av backgammon. Vi ser frem til et spennende og utfordrende 2024, og vi vil fortsette å jobbe for å opprettholde Bergen Backgammon Clubs posisjon som en ledende klubb i regionen. Det har vært en økning av nye medlemmer – de må vi ta godt vare på.

5) Regnskap og økonomi

Både regnskap og budsjett var ikke ferdigstilt – av flere grunner som ble informert om på årsmøtet - og vil bli lagt ut så snart styret har godkjent det. Vi gikk gjennom inntekter og utgifter og hvordan økonomien er i klubben. Der ligger fortsatt gjeld fra 2022 og hvis BBgC skal opprettholde både sosiale arrangementer for medlemmene, premiering i diverse turneringer og ikke minst; ha en buffer til innkjøp av utstyr – så må der tiltak til. Nye brett (litt mindre) er det snart behov for også.

Vi gikk gjennom og drøftet følgende:

- Av kontingenten på kr 300; får BBgC kun kr 85, resterende går til forbundet (NBgF) Øke kontingenten?

- De siste år har vi tatt kr 50 fra hver deltager på mesterturneringer, hvorav BBgC har beholdt kr 10 som har gått til sosiale bidrag, snacks osv. I 2023 innbrakte det kr 2.480. Dette mister vi i 2024, da hele kr 50 går til Norgescup potten.

- Norsk Tipping inntekt har lagt stabilt på kr 2.500- 3.000 de siste år. Der bør vi reklamere mer.

- Tilskudd fra kommunen har blitt vanskeligere, men vi har heller ikke vært flinke nok de siste 2 år med å søke om slike midler. Dette er noe Lars Killingberg skal bidra med i 2024.

- Skal vi begynne å ta betalt hver klubbkveld med feks kr 50 – som går til BBgC? Det ble fort forkastet, da det ville medført en ekstrakostnad for de som kommer jevnlig på langt over kr 2.000 årlig!

Etter disse drøftelsene kom vi frem til at det beste ville være å øke kontingenten og årsmøtet gikk rett til det punktet..

6) Innkomne saker: ingen

På årsmøtet kom der forslag fra Kari om vi kunne ha vervekampanje og Tymon ønsket brosjyrer å henge opp på universitetet og studentsteder. Begge deler fikses så fort som mulig av Yvonne.


7) Det var ingen forslag til vedtektsendringer.

8) Kontingenten

Det var foreslått av styret å økes til kr 400/ 450, men etter litt drøftelse ble det enstemmig valgt kr 500. Det vil være gjeldende fra og med når referatet legges ut. Medlemmer som allerede har betalt kr 300 for året 2024 – kan frivillig betale inn direkte til BBgC de resterende kr 200. Sms vil sendes de det gjelder. I skrivende stund har allerede halvparten av de betalt inn. 

9) Valg: Ingen stilte til valg eller styreverv, så styret fortsetter: Leder: Yvonne Pasali - Nestleder: Håvard Raddum - Styremedlem: Olav Otterlei

Vararepresentanter: Tor Magne Undeland og Harry Izmirlian

Referatet er godkjent på mail av Tor Magne Undeland, dato: 25.01.24




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND