logo
Hovedmeny


Jørgen Granstedt vant Oslo Open 2000!
Av Eirik Milch Pedersen, 22. Mai 2000  
Verdensmester Jörgen Granstedt har gjort det igjen, for i dag innfridde han alles forventning og gikk til topps under årets Oslo Open. Men veien frem til seier ble mer tornefull en han satte pris på...


Som antydet i gårsdagens rapport fra Oslo Open skulle det bli mere dramatikk i dagens semifinaler, men ingen kunne ha forutsett et slikt forløp.

I første semifinale spilte, som nevt tidligere, Hans Liby mot Brian Ullitz. Her ledet Hans i store deler av kampen, men tapte til slutt på målstreken etter et jevnt løp.

I den andre semifinalen spilte undertegnede mot Jörgen Granstedt, og her manglet det ikke på dramatikk. Undertegnede åpnet friskt og klarte å legge verdensmesteren bak seg med siffrene 11-2 til 19. Dernest satte Granstedt inn ekstra krefter og tok sakte men sikkert innpå. På stillingen 15-13 var han tidlig ute med kuben, og spillet utviklet seg til et relativt brukbart timet bakspill. Granstedt mått gi skudd, og ble truffet. Men i iveren etter å holde brikken fanget, mistet undertegnede gangsynet et øyeblikk, og dette fikk fatale følger. For som det gjerne skjer i slike stillinger, så klarte Granstedt å dobbelt-slå noen brikker og springe forbi resten, og dermed vinne en doblet BACKGAMMON. Så selv om Granstedt, ironisk nok, aldri på noe tidspunkt i matchen var i nærheten av å lede, så vant han like vel... det er vel ikke for ingenting at han har vært verdensmester.

Uansett så nytter det ikke å gråte over gamle feil, så da er det bare å telle dager til neste Oslo Open!


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND