logo
Hovedmeny


Trond Birkeland Bymester i Bergen!
Av Ham som ble slått rett ut og tapte 2500,- i chouette, 25. Mai 2003  
19 spillere stilte til start på Bergen Gjestehus i årets Bymesterskap i Bergen. Ikke spesielt mange, men likevel vellykket.


Det skulle ikke bli ratingfavorittenes kveld: Allerede i kvartfinalen måtte spillerne søkes i de nederste tre fjerdedelene av bergensratingen, bortsett fra to som ikke er medlemmer. I semifinalen røk siste jente ut, Anne-mette, og finalen sto dermed mellom Trond og Anbjørn. Trond er en seriøst arbeidende BG-spiller med høy aktivitet i både klubben og på Internett, mens Anbjørn de siste 100 matchene har hatt et ratingsnitt på noe over 1500. Utfallet av finalen var dermed ikke så svært overraskende. Halvor stilte med puten i ansiktet efter en tur på byen, og røk på to strake tap mot spillere med 200 (!) ratingpoeng mindre, hhv. finalisten Anbjørn og nykommeren Frode Lindstrøm. Et sterkt argument for at Backgammon må tas betydelig mer seriøst enn som så, skal man hevde seg. En annen favoritt, dobbeltvinneren fra BG-cruiset til Danmark i januar i år, Jørn Nesdal, tapte også første match i hovedrunden, og nådde heller ikke kvarten i oppsamlingen. Sent oppe han også, i likhet med meg ...

Også i oppsamlingen røk siste jente ut i kvarten, også det en relativt fersk spiller, Jannice Ulveseth, og i finalen møttes dermed Vemund og Shaoul. Begge er sterke spillere, men ingen av dem har spilt særlig mye de senere årene. Dermed var utfallet åpent, og matchen ble da også temmelig jevn efter hva jeg kunne se, og efter DMP vant Shaoul.

Vi gratulerer vinnerne!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND