logo
Hovedmeny


- Signingsferden
Av Thomas Kristiansen, 10. Juni 2003  
Som tidligere postet på diskusjonsforumet, fikk jeg en lysende ide i forbindelse med planlegging av ferie, og tur til Oslo Open; "Hva med å ta seg en rundtur i Norges land i backgammonens navn?". Et raskt oppslag på nbgf.no ga mere mat til ideen. Mesterturnering og bymesterskap i festivalbyen Bergen lørdag 24 mai, mesterturnering i Stavanger mandag 26 mai, mulig satelitt-turnering foran Oslo Open torsdag 29 mai, lagturnering fredag 30 mai, individuellt lørdag 31 og søndag 1 juni, og sist, men ikke minst mesterturnering i Bodø mandag 2 juni!! Drømmeferien var oppnåelig!!


Overnatting var ordnet hos venner i Oslo. Det ble mailet til lederene i de forskellige klubbene, og Bodø var tidlig ute med å tilby transport, privat overnatting og hyggelig samvære til en reisende fant, nordnorsk gjestfrihet på sitt beste. Stavanger stilte også med privat overnatting, og skyss fra flyplassen inn til byen. Bergen anbefalte hotellet det skulle spilles på, så der ble det resertvert rom for oppholdet. Flybiletter ble bestillt etter at reiseruten var klar.

Torsdag før avreise var det årsmøte i den lokale backgammonklubben, og en av sakene som ble tatt opp var valget av ny leder. Under avstemmingen som fulgte ble jeg enstemmig vedtatt som ny leder. Fredagen før avreise ble en lang dag, mye skulle ordnes, og noe ble da også glemt. Var i seng i ett-tiden, men måtte opp igjen i fem-tiden. Flyet skulle gå klokka sju, og det var enda noe som måtte ordnes. Litt stress, men tilslutt kom jeg meg da avgårde. Mellomlandet i Oslo, før turen gikk til Bergen. Tok flybussen inn til Bergen sentrum, og spaserte gjennom sentrum til hotellet jeg skulle bo på.

Lederen for klubben i Bergen, Bjørn Inge H. Lorentzen, var alt tilstede for å forbrede turneringen som skulle begynne en drøy time senere. Etterhvert kom det flere til, og husker jeg ikke feil ble vi 19 spillere tilslutt. Var heldig og fikk walkover første runde, men ble slått ut i neste runde av Ivar Røynstrand. Også i oppsamlingen fikk jeg walkover første runde, men ble slått ut av Jannice Ulveseth i runden etter. Nå var jeg i godt selskap, både dobbelt norgesmester Halvor Losnedahl og lederen Bjørn Inge røyk ut i begge sine matcher. Bymester i Bergen for 2003 ble Trond Birkeland.

Etter at terningene ble lagt ned ble jeg med Halvor en runde på byen, og på Ricks møtte vi etpar andre fra backgammonmiljøet. Da utestedene stengte for kvelden dro vi like godt på nachspiel til Halvor. Der kom både boksehansker og backgammonbrett fram utover natten. Var ikke tilbake på hotellet før utpå morgenen på søndagen. Etter å ha sovet litt, gikk turen til pizzaresturanten Aspendos, hvor etpar av gutta hadde samlet seg for chouette. Ble sittende å spille der utover kvelden, og ved stengetid var jeg gått i null. Ble med den spilleren som vant mest på pub for å runde av kvelden.

Neste dag gikk turen videre til Stavanger, hvor jeg ble møtt av Rune Halvorsen på flyplassen. Han kjørte meg inn til sentrum, og til Øystein Johansen som jeg fikk bo hos under oppholdet. Utpå ettermiddagen kom også Elias Kritikos fra Bergen for å være med på mesterturneringen på kvelden. Vi ble sittende å spille litt før vi tok turen ned til spillelokalet Skjenkestuen. Måtte stoppe i minibanken for å sikre oss mot bankstreiken som kunne komme til å oppstå dagen etter.

Da trekkingen var gjort ble det klart at jeg igjen fikk jeg walkover i første runde, og så slo jeg Rune i kvartfinalen. I semifinalen tapte jeg mot Knut Harald Storland, og han vant da også finalen. Etter spillingen var ferdig gikk vi opp til Øystein, hvor jeg fikk litt innføring i innrapportering av resultater, og litt om hvordan man kan bruke GNU-bg.

Tirsdagen reiste jeg videre til Oslo, men der ble det for min del ikke noe spilling før på torsdag, da ble det holdt satelitturnering foran Oslo Open. Møtte Audun Klubnes i første runde, og tapte en for øvrig kjempespennedes match. Kjøpte meg inn igjen og vant de tre neste kampene, mot Behruz Arshi, Jostein Flood og Karl Frogner. Audun hadde vunnet sine kamper, og ventet bare på en motspiller til finalen. Det ble nok en tett og spennende match, men Audun greide igjen å hale inn seieren på DMP, og han fikk med det fri deltakelse i championsklassen i Oslo Open.

Fredag var det lagturnering, og på laget mitt hadde jeg Anders Skjelde og Ivar fra Bergen. Anders var den eneste som vant sin kamp, og dermed gikk vi ikke videre her. Vi kalte forøvrig laget vårt "Listefyll"... Lagturneringen ble vunnet av det danske laget "KLAPS" (med Asger Kring, Kristian Stegenborg og Jes Bondo).

Lørdagen begynte den individuelle delen av Oslo Open, og jeg stilte opp i Advanced-klassen. Første motstander ut var Rosey Bensley fra England, neste ble Ulla Juncher fra Danmark, og i kvartfinalen slo jeg ut Martin Alm fra Uppsala i Sverige (han vant forøvring oppsamlingen). I semifinalen møtte jeg Bjørn Inge fra Bergen, som etter hva ble sagt hadde spilt chouette med Atle og Ivar hele natten i forveien. Bjørn Inge vant, men tapte i finalen mot Christian Bladt fra Danmark. Vet ikke om Christian sov natten i forveien, men det kan neppe være en ulempe foran så viktige matcher...

I Champions-klassen møttes Arild Idsøe og Martha Gjelseth, Arild vant finalen, men Martha vant folket. Sven Wisløff-Nilssen stilte opp som selvutnevnt ekspertkommentator, da Asger Kring selv var opptatt med å spille i oppsamlinga. Dennis Blomquist vant spillerauksjonen. Var også med på forskellige jackpots i løpet av helgen, var tilogmed i finalen i en, men vant desverre ikke i noen av disse.

Etter premieutdelingen fikk jeg samlet noen av gutta fra Tromsø (Jon Kristian og Geir) for å finne et spisested. Vi fikk Hanna Nilsson til å vise oss veien til utestedet Blue Monk, og gikk så innom et spisested i nabolaget for å få i oss litt mat. Utpå kvelden samlet mange backgammonspillere seg på Blue Monk, og det ble høy pilsfaktor, men noe nachspiel med litt rasling fikk vi ikke til, enda vi prøvde overtale både Halvor, Shahab og Chris Ternel. Det var bare å gi opp og ta kvelden.

Dagen etter gikk turen til Bodø. Det ble en varm velkomst der, med den røde løperen rullet ut og hula-hula dansere med nøye innøvde trinn og sang; ikke vanskelig å se at Bodø virkelig setter pris på besøk utenfra! Vicepresidenten åpnet hjemmet sitt, og inviterte på middag med dessert. Etter å ha slappet av litt hjemme hos Arne Kristian og Ingrid, dro vi ned til spillelokalet Windjammer.

Fikk igjen walkover i første matchen, og vant mot Ingrid i neste. I semifinalen røyk jeg ut mot Arne Ludvig Faaren, som også vant finalen. Spilte også noen privatmatcher mens vi ventet på de som hadde en runde ekstra å spille. Etter spilleslutt dro vi hjem til Arne Kristian og Ingrid, hvor jeg fikk bo mens jeg var i Bodø. Etter å ha pratet litt backgammon tok vi slitne kvelden. Dagen etter var det på tide å vende nesen hjem igjen.

Alt i alt var dette en kjempehyggelig tur, selv om det ikke ble mesterpoeng denne gangen. Vil anbefale alle som synes dette hørtes gøy ut til å prøve noe lignende selv. Lurer på om det kanskje blir muligheter for å gjennomføre en slik tur allerede i forbindelse med NM i høst...


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND