logo
Hovedmeny


Frank Stenersen ble Oslos bymester
Av Karl Frogner, 8. September 2003  
Frank Stenersen er OBgKs nye bymester, Stein Welle vant oppsamlingen og Harald Sæther fra Stavanger BgK vant mellomklassen og det uoffisielle NM i chouette.


25 håpefulle stilte til start i mesterklassen hvor Frank Stenersen i en rysare av en finale vant over Magnar Naustdalslid.

I en 15 poenger fulgte dem hverandre tett, Magnar opp til 5-0, Frank kontrer og tar ledelsen med 9-5, Magnar slår tilbake 9-9, Frank drar fra 13-9, Magnar slår igjen tilbake 13-13. I neste parti snus cuben og vi har DMP, Frank får en 6'er prime med en av Magnars brikker bak, og selv om Magnar veldig tappert holder 2 av Franks brikker bak for å få primen hans til å sprekke, så rir Frank stormen av og løper brikkene hjem, tar dem ut uten alfor mange forstyrelser og er dermed en verdig vinner av klubbens bymesterskap.

OBgKs bymester 2002, Stein Welle tapte for Frank i kvartfinalen og måtte dermed fortsette i oppsamlingen som han til slutt vant på DMP over Dagfinn F. Andersen.

En artig kuriositet med Stein; slått ut i main 2001 av vinneren, vant main i 2002 og slått ut i main 2003 av vinneren.

11 stykker stilte til start i mellomklassen. Harald Sæther fra SBgK og Adler Suhr fra OBgK møttes i finalen, hvor Harald til slutt trakk det lengste strået.

I det uoffisielle NM i chouette stilte 12 stykker til start i finalen main møttes Harald Sæther, Sondre Rike, Siri Thorsland og Eivind Brenningen. Siri røk ut ganske fort, så forsvant Eivind ut og Harald sto igjen som vinner med Sondre på 2. plass. Med denne tittelen bør Harald ha fått en god porsjon selvtillit fram mot Stavanger Open-2003.

I finalen consoltation møttes Stig Thomas, Frank Stenersen, Grethe Kvan og Stein Welle, her vant Stig, med Grethe på 2. plass og Stein på 3. plass.nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND