Norgesmesterskapet 2003 er over for denne gang. Nok en vellykket turnering er avsluttet, og en verdig norgesmester er kåret. Anders fikk dessuten en svært hyggelig finalemotstander i lagkamerat Eirik M. Pedersen.">
logo
Hovedmeny


Gratulerer Anders, vi er stolte av deg!
Av Katrine Teigen, 8. Oktober 2003  
Ikke ta seieren på forskudd, Eirik Norgesmesterskapet 2003 er over for denne gang. Nok en vellykket turnering er avsluttet, og en verdig norgesmester er kåret. Anders fikk dessuten en svært hyggelig finalemotstander i lagkamerat Eirik M. Pedersen.


Helgen har vært svært trivelig på alle måter. Det er alltid hyggelig å treffe igjen backgammonspillere fra det ganske land. For oss i Nor-å-Ne er det jo spesielt hyggelig å treffe artsfrender fra Nord. Og den nordnorske forbrødringen ga frukter i lagturneringen i år, der Gudfaren and his Melancoly Babies vant. (Trykk på bildene for større versjoner)

En litt nærgående gudfar

I år var det opptil flere ferske spillere i NM. Noen av dem var lettere å legge merke til enn andre, både på og utenfor "banen". Jim har sjarmert og imponert oss alle. I følge ryktene er det et beinhardt treningsprogram den gutten er utsatt for. Han får visstnok ikke legge seg om kvelden uten å måtte pugge equitytabellen først. Det har i alle fall jeg hørt. Og hvordan ellers kan han ha blitt så god? Så pass på i mesterklassen neste år. Superboy stopper nok ikke med dette. Det er bare å sette i gang å trene, Hans, Øystein, Jostein, Tore, Magnar og alle dere andre mesterspillere. Jim har allerede lest 150 sider i Modern Backgammon av Bill Robertie. Og de sidene leste han på to dager, så da kan dere selv regne ut hvor mye han vil ha lest før neste NM!

Jim skriver resultatet fra finalen på resultattavla

Og på torsdag har han bursdag. Han fyller 12 år. Gratulerer med dagen, Mester Jim!

Bridgesenter Vest var et hyggelig sted å være under NM. Det er koselig med Finn og Kristine på kjøkkenet. Det er kanskje noen av dere som gikk glipp av at det foregikk et eget NM på kjøkkenet, nemlig i vaffelspising. Der var det mange sterke kandidater, og de offisielle resultatene er ikke klare ennå, men jeg tror kanskje jeg vant.

Vaflene gikk som varmt...uh...varme vafler

Valg av offisielt hangout sted slår aldri helt til når Oslo arrangerer NM. Heller ikke i år. Da vi kom på Sjokoladekoppen (eller var det kremtoppen?) sånn rundt ett natt til søndag, var det ikke en backgammonspiller å se. De fleste hadde dratt på gode gamle Blue Monk hvor det var et garasjeband som spilte noe greier - kvier meg for å kalle det musikk. Det bråket noe inn i... Men de som holdt ut bråket hygget seg inn i hodepine og kvalme i Last chance-turneringen dagen etter, og i et visst tilfelle i NM-finalen også - uten å nevne navn. Men jeg kan kanskje si det sånn at litt hangover ikke ser ut til å hindre visse i å bli norgesmester, så lenge han tar seg godt ut da.

Don Carlos pudrer nesen før finalen

Resultatene i NM taler for seg selv. Nor-å-Ne har dominert mer eller mindre totalt. Bortsett fra far og sønn Nesdal, da. Men det kan jo hende de har gener fra Nord de også. Antageligvis har de det. Ren Nor-å-Ne-finale i Mesterklassen faktisk. Det må da kunne kalles utklassing?! I tillegg vant Martha begge blitzene, og Asbjørn vant lagturneringen og spilte semifinale i oppsamlingen. Ole og jeg var bare uheldige, ellers så ville vi ha vunnet vi også. Og Tom spilte jo ikke. Hvor ble det av Hustlerene, spør jeg bare? Røyk dere ut i første runde alle sammen?

Norges beste spillere

Nor-å-Ne har nå to norgesmestere på laget, en bodømester og lagmester og en blitzdronning. Vi har rett og slett så mange pokaler at vi snart må åpne et eget museum.

Hilsen Katrine (uoffisiell vaffelmester og ex toppscorer)
- på vegne av det stolte, men likevel så ydmyke, Nor-å-Ne


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND