logo
Hovedmeny


Karl Frogner ble Bymester i Oslo 2004
Av Magnar Naustdalslid, 30. August 2004  
Karl Frogner ble Bymester i Oslo 2004. Oppsamlingen ble vunnet av Shahab Ghodsi. Mellomklassen ble vunnet av Espen Selbæk.


28 spillere deltok i mesterklassen og 9 i mellomklassen i årets bymesterskap, som ble holdt på Bridgesenter Vest lørdag 28. august. Nesten alle de beste Oslo-spillerne stilte til start. I tillegg kom verdensmester Jon Kristian Røyset fra Tromsø, Bjørn Inge Lorentzen fra Bergen og Terje Dalhaug fra Bodø.

Det var med andre ord et meget sterkt felt med ti spillere fler enn i fjor som deltok i Mesterklassen. Det er veldig hyggelig at en person som virkelig har bidratt til å holde klubben i gang og har vært primus motor for mandagsturneringene - Karl Frogner - endte som vinner. Mellomklassevinner Espen Selbæk har også gjort en stor jobb for klubben det siste året. Klubben gratulerer vinnerne med glimrende innsats i årets bymesterskap!

Karl avgjorde alle sine matcher med en forrykende langspurt. Etter walkover i første runde, ventet Tor Arne Ranghus i andre runde. Tor Arne startet med å ta ledelsen 2-0, men Karl kontret med 11 kjappe poeng og vant 11-2. Deretter var det kvartfinale mot Jostein Flood. Kampen fikk en jevn start, men på stillingen 5-4 la Karl inn et ekstra gir og vant 11-4. På stillingen 9-4 spilte Karl på udoblet gammon da Jostein fikk dobbeltskudd i bearoff. Jostein doblet og bommet, og Karl var klar for semifinale.

Semifinalen ble en spennende kamp mot fjorårets bymester og leder av Norgesratingen, Frank Stenersen, som lenge så ut til å vinne enkelt. Frank ledet 11-1 til 13 og var omlag 95% favoritt da Karl startet langspurten og vant resten av poengene i kampen. Avgjørelsen falt på stillingen 11-10, da Frank ble litt utålmodig og sendte over en tvilsom toerkube som Karl snappet og vridde til 4 i neste kast. Franks femmerprime viste seg å være et enkelt hinder for Karls bakerste brikke, og dermed var kampen over.

I finalen vant Karl over Johnny Tønnesen, også nå etter å ha ligget under, denne gang med sifrene 12-6 og 13-8 til 15. Karl spiste opp ledelsen med aggressiv kubing og aggressivt spill, og på 13-11 sendte han over en tidlig kube. Det endte med gammon til den nye bymesteren til stormende applaus fra en etterhvert tallrik tilskuerskare.

Redaksjonen bringer herved et seiersintervju med den nybakte Bymesteren:

Hvordan føles det å bli Bymester i Oslo 2004?
Dette var jeg fornøyd med! Jeg fikk mange mesterpoeng og burde nesten sikkert være klar for Mestermøtet neste år. Dessuten brøt jeg en barriere og passerte 1700 på Norgesratingen. Spesielt er jeg fornøyd med å vinne når det var så mange sterke spillere i feltet - nesten alle de beste i Oslo var med, for ikke å glemme Jon Kristian Røyset.

Hva med hederen og æren som følger med?
Joda, det er selvfølgelig også viktig. Dessuten setter jeg pris på bymesterskapsymbolet jeg får på ratinglisten!

Det virker som du spiller bedre enn noen gang. Hvordan har du ladet opp til mesterskapet?
Jeg har jobbet mye med spillet mitt i år. Jeg har spilt mye mot GNU, studert matchkubespill og spilt dmp'er mot Tore for å bli bedre på brikkeflytt. Jeg har i det hele tatt brukt mye tid på backgammon i år. Dessuten er jeg inne i en meget god periode. De gode kastene kommer når jeg trenger dem, og jeg har masse selvtillit. Til slutt må det nevnes at jeg har spilt en serie double consultation-kamper med ulike makkere og mot sterk motstand. Dette har vært morsomt og lærerikt, og med seier i samtlige matcher har det gitt meg en god feeling før Bymesterskapet.

Var dette din sterkeste prestasjon til nå?
Ja, dette sammen med å komme til finalen i oppsamlingen i Norgesmesterskapet i fjor. Den gang tapte jeg i første runde i hovedturneringen og måtte spille mange matcher mot meget sterk motstand for å komme til oppsamlingsfinalen. Jeg setter de to resultatene like høyt.nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND