Atle von der Fehr gjorde en strålende innsats i helgen ved å vinne mesterklassen i Swedish Open. Stig Thomas understreket den norske dominansen ved å ta hjem seieren i advanced. Her gjengis Atles reisebrev som han skrev i diskusjonsforumet.">
logo
Hovedmeny


Reisebrev fra en mester
Av Atle von der Fehr, 10. November 2004  
Atle von der Fehr gjorde en strålende innsats i helgen ved å vinne mesterklassen i Swedish Open. Stig Thomas understreket den norske dominansen ved å ta hjem seieren i advanced. Her gjengis Atles reisebrev som han skrev i diskusjonsforumet.


Har rukket og poste litt inn i mellom slagene, siden hotellets internett pc sto laglig plassert samme sted som røykeavdelingen var, men her kommer en litt mer utfyllende beskrivelse.

Det endte med fullt hus og og total borteseier. Stig dro hjem Advanced IM og jeg main. Stort bedre er det vanskelig å få til med så få navn som vi var.

Fra Norge stilte Shahab, Tore og Atle i Champ, Stig spilte Adv, og Espen Intm. På sidelinjen satt Hanna og skrev så blekket spruta.

Ble etterhvert veldig opptatt av meg og mitt - så hva som egentlig skjedde med Stig og Espen har jeg ikke kontroll på. Derfor kommer jeg bare til å gi et kjapt referat fra Main event.

Torsdagen startet med Quarter entries. Tore feide lett igjennom uten å møte allverdens motstand. Selv møtte jeg en heller svak svenske med opprinnelse et eller annet sted langs den persiske gulfen. Det gikk bra og jeg hadde snart opparbeidet meg en grei ledelse, men så måtte jeg droppe et par kuber av frykt for å tape gammon. Han spiste seg innpå og tilslutt i post crawford partiet får jeg muligheten til å avgjøre.

Hvordan skal Atle flytte 5-1?
Hamzi 9p




pip: 12
11p match  
Atle 10p pip: 7


Det gikk ikke og min motstander drar på en dobbelt 5 for sikkerhets skyld. Finito billig entry.

Shahab vinner sin første matsj, og taper mot Joker'n i 2. runde.

Fredagen er oppløftende. Feltet virker ikke så sterkt og det er bare 45/48? stykker med i main.

Jeg trekker Richard Persson i 1. runde. Ingen bye for noen av nordmennene dessverre. Og at på til er vi på samme side av treet. Tore og jeg risikerer og møtes i 3. runde - og deretter vil vinneren eventuelt kunne møte Shahab i kvart'n. Men det er et stykke dit.....

Matsjen mot Persson starter med at jeg drar på en kjapp ledelse - snart står det 11-0. Og selv om han kommer litt tilbake (13-8 til 15) så rakk jeg aldri å bli svett. Fin fine terninger hjalp godt. Både Tore og Shahab vant.

I neste runde møter jeg Robert Lindbom. Tidligere Swedish Open vinner * 3, og nettopp hanket inn fin fine 600 000$ da han hadde 20% i en svenske (Kniven) som dro hjem 3 mill. $ i en pokerturnering i Las Vegas.

Matchen blir spennende - og han viste seg som en meget sterk spiller. Jfr. denne posisjonen som de aller fleste mente var en take i ettertid.

Atle på kast. Kubespill?
Lindbom 11p




pip: 12
15p match  
Atle 13p pip: 7


Og ihht maskinen (S4) er det en marginal dropp. Også i denne matsjen hadde jeg et par mirakelkast. Blant annet en Arntzen som slo to stykker på bar - ah hvor deilig det er.....

Tore ryker desverre i denne runden mot Mika Lauttinnen fra Finland. Mens Shahab har tatt hånd om Jyri Lammi. Mot Mika - som Tore betegnet som "absolutt solid", ble unge Fredriksen regelrett rullet bort. Til gjengjeld fikk Mika smake samme medisin mot meg. Drar på en kraftig ledelse - 10-0 - må gi litt tilbake for å ikke tape noen saftige gammons. Og selv om han tok innpå til 13-8 ble det til slutt for tungt. Deilig med revansje mot Mika, da han loppet meg for noen 100 Eurosedler under en 12 timer lang Moneygame session i Paris i fjor. Et tips - ikke drikk brennevin og spill pengespill samtidig, særlig ikke hvis motspilleren din er fra Finland!!

Da er det klart at det i hvertfall blir en nordmann i semifinalen for i kvart'n møter jeg min romkamerat - unge Shahab Ghodsi. Det blei en utrolig tett batalje - hvor jeg nok en gang hadde terningene på min side. Minst to doble seksere som holdt meg inne i matsjen. På stillingen 9-4 til 17 har Shahab bare en brikke igjen på 1 punktet. Selv har jeg 4 tilbake, hvorav 1 på sekspunktet - og mens Shahab begynner å stille opp sine egne brikker lister jeg en luring av en 6-6 ut av boksen. 9-6 er så sinnsykt mye bedre enn 11-4.

Og derfra tok jeg over - en psykologisk sterk 6-6, ihvertfall går jeg direkte opp i 12-9. Men Shahab kom tilbake, kanskje droppet jeg for lett - ihvertfall ble det 12-12 før han drar i fra til 14-12. Men jeg vinner de to neste og det står 14-14 til 17. I siste og avgjørende parti drar Shahab på en dobbelt 5 blitz som jeg tar (lett?), og etterhvert havner vi i noenlunde denne posisjonen. Litt etter husk'n.

Atle på kast. Kubespill?
Shahab 14p




pip: 116
17p match  
Atle 14p pip: 115


Basert på fremtidig wastage hvis han ikke kommer over primen min - og mulighetene for å slå hvis han hopper ut så sender jeg over 4 kuben. Usikker var jeg underveis, men det er en kjempekube og en tynn tynn take. Etter en dobbelt 4 etterpå var det hele over. Definitivt den tøffeste matsjen, den vanskligste motspilleren og der jeg følte meg mest på tynn is.

Shahab tok tapet som en gentleman - og siden vi hadde dealet en del av hverandre før matsjen lettet det vel noe av trykket. Uansett - igjen var jeg heldig med terningene i avgjørende sekvenser.

Klokka var nå blitt ca 0100 natt til Søndag. Sliten som en mann som har spilt BG hele dagen oppstår et nytt problem. Irlenderen Sean Casey som jeg skal møte i semin i morgen tidlig har en forespørsel. Han skulle gjerne vært avgårde med et tidlig fly, om jeg vil spille semin nå??

Dårlig equity i mine øyne - siden fyren har hatt pause siden kl. 20 00 mens jeg nettopp har spilt to lange matsjer. Men jeg vil ikke være vanskelig og takker ja, mot en liten equity forbedring. Dvs. at jeg får 5k for å spille matsjen der og da - jeg aksepterer.

Han tar ledelsen fram til 6-5. Deretter holdt jeg meg foran hele veien. Men aldri mer enn 2 til 3 poeng. Og hver gang jeg skulle avslutte han, fikk han de nødvendige heldige kastene. Men det gjorde jeg og. På slutten har jeg rotet meg opp i stry, 2 på ramma mot hans 4,5 punkts bo. Fare for gammon tap og dermed matsjen, men 3-3 fra bar treffer og ankrer. Etter det ruller jeg det hjem, vi er begge slitne, jeg mest, holdt på å sovne av flere ganger. Og jeg ser han gjør fler alvorlige feil så han var vel ikke helt opplagt han heller. Matsjen endte 19-16 til meg, og var ferdigspilt kl. 04:30.

Jeg er meget trøtt, men fornøyd da jeg finner hotellsenga i sekstida.

Sover lenge - finalen skal ikke spilles før kl. 16 og jeg trenger ikke lenger tenke på semi'n.

Spiser en bedre frokost i to tida og titter litt på den andre semi finalen. Et svensk oppgjør. Anette Mädje mot Mickel "Løvet" Løfblad, tidligere vinner av EM bl. a. og definitivt Sveriges hotteste spiller i høst. Han hadde visst vunnet stort sett alt han hadde deltatt i siden sommeren. Så det var klart jeg heiet på Anette. Men da jeg kom ned til frokosten sto det 18-7 til 19 og jeg regnet med å møte Løvet. Da jeg kom tilbake noe senere sto det 18-16 og stemningen var intens. Men til slutt roddde Løvet det i land og det ble stelt i stand til finale.

Årets kommentator var Jørgen Jokern Granstedt som så ofte før. Var nok mer nervøs for hans kommentarer enn for selve finalespillinga. Men når finalen endelig kom i gang så betydde det lite. Jeg spurte Løvet om han ville ha klokke, men han mente det ikke var nødvendig siden han var "den raskeste spilleren i Sverige" - jeg svarte selvfølgelig at jeg var nok blant de raskeste i Norge selv. Dermed var tonen satt. Vi spilte som om det var om å gjøre å flytte fortest og ikke best. Det passet meg bra da det virket som ( i mine øyne) han gjorde langt flere feil enn meg. Uansett tar det ikke lang tid før jeg leder 10 - 0. På stillingen 12-2 tar vi en pause og jeg veksler noen ord med Joker'n. Hva han synes? Vi spiller alt for fort - det blir mange feil når det går så fort. Jeg bare nikker - så kommer Løvet og Jokern sier det samme til han. Jeg har mest lyst til å be han holde kjeft, men intet endrer seg. Tempoet forblir høyt. Etterhvert begynner jeg å holde igjen kubene og sender de avgårde senere og senere. Løvet spiser alt og taper flere gammons. Matsjen blir aldri spennende - terningene er definitivt på min side og jeg ruller han av banen. Hele seansen tok bare 2,5 timer mot fjorårets over 5 timer lange finale.

Faktisk litt nedtur, siden det hadde vært så mange fine og bra matsjer fram dit. Ønsket meg en finale i samme duren, ikke det at jeg er misfornøyd med å vinne altså.... men finalen var et lite antiklimaks spillemessig. Jeg fungerte mer som en velsmurt rullemaskin.

Nå har forresten Hannah ringt meg også - finaleanalysen sier jeg spilte ok. 3 blank på meg og 5,1 på Løvet. Så i mot fjorårets finalister på 7 og 8 må det sies at vi holdt et ok nivå, til tross for tempoet!!!

I hvertfall grise gøy og endelig få et internasjonalt resultat - og takk for alle lykkeønskningene.

Atle

Ps. Forøvrig hadde jeg med sjappa bortover - og det var også en kjempesuksess. Skulle ikke tro svenskene hadde sett BG bøker før.....
Så i mine øyne en alldeles strålende helg hvor det var god equity på alle bauger og kanter..


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND