Søndag kveld ble det klart at Tore Fredriksen vant finalen i OsloOpen 2005. Finalesifrene ble hele 23-2, så danske Gabriel Andersen var aldri i nærheten av å gjøre finalen spennende. Alt i alt var det 75 deltakere fra seks forskjellige land som var med på å gjøre OsloOpen 2005 til en fest. Velkommen tilbake alle sammen neste år.">
logo
Hovedmeny


Tore Fredriksen vant OsloOpen 2005
Av Ole Friis Iversen, 8. Mai 2005  
Søndag kveld ble det klart at Tore Fredriksen vant finalen i OsloOpen 2005. Finalesifrene ble hele 23-2, så danske Gabriel Andersen var aldri i nærheten av å gjøre finalen spennende. Alt i alt var det 75 deltakere fra seks forskjellige land som var med på å gjøre OsloOpen 2005 til en fest. Velkommen tilbake alle sammen neste år.


Fredag

OsloOpen startet i år allerede fredag kveld. Det var alt i alt 28 stykker som meldte seg på til Championklassen, og feltet telte flere sterke navn fra både inn og utland.

Første runde i Championklassen ble spilt som best-av-tre der en spilte to 7p kamper først og om det var uavgjort spiltes det en tredje og avgjørende kamp til 9p. Formatet ble godt mottatt av spillerne, og når dagen var omme var de siste 16 i hovedturneringen klar for spill til lørdag.

Lagturneringen startet en time før trekningen i Championklassen var klar, så det var noe redusert oppmøte her enn det har vært tidligere. Etter midnatt en gang var det klart for finale med et norsk lag på hver side av brettet. Til slutt var det laget til Karl Frogner, Stig Thomas og Odd Erling Kristoffersen som trakk det lengste strådet.

Se bilder fra fredag.

Lørdag

Lørdag formiddag startet 8'dels finalene i Championklassen og senere ble også kvartfinalene spilt. De norske spillerne utgjorde halvparten av de gjennværende spillerne når lørdagen startet, men når semifinalistene var klar var det hele tre nordmenn og en danske igjen i feltet. Sterkt av de norske spillerne.

I Intermediateklassen strømmet det på med folk, og til slutt talte feltet 47 spillere fra fire land. Også her dominerte de norske spillerne resultatlisten og av de siste 16 var det hele 12 norske spillere igjen, og som i Champion var tre av fire semifinalister fra Norge.

Se bilder fra lørdag.

Søndag

Før spillingen tok til på søndag var det mange som tok turen ned i konferanselokalet på Vika Atrium for å høre Lars Bøndings seminar. Bønding snakket om viktigheten av å spille propper og at han har lært meget mye fra å spille den samme posisjonen om og om igjen. Han kom med mange eksempler fra propper han selv har spilt og uformelle avstemninger i rommet på posisjonene viste at det er stor uenighet hva gjelder kube dropp/take/no double/beaver/too good.

Etter seminaret var det klart for mange spennende finaler og for de som ikke var så heldig å få plass i en finale var det Last Chance spill.

Begge semifinaler i Championklassen var veldig jevnspilte. I kampen mellom Tore Fredriksen og Henning Roschberg trakk til slutt Tore det lengste strådet og vant med sifrene 21-17. I den andre semifinalen spilte Odin Svendsen mot Gabriel Andersen. Her kom avgjørelsen i kampen etter at Andersen på scoren 13-13 vinner en 8-kube som Odin korrekt må ta. Finalen ble kommentert av Lars Bønding, men ble aldri like spennende som semifinalene. Tore gikk etterhvert opp i en 15-0 ledelse og vant til slutt 23-2. Gratulerer til Tore Fredriksen som for andre gang på rad sørger for en norsk vinner i OsloOpen. En av semifinalene og finalen ble notert og vil bli postet på nettet når disse er klar.

I Intermediateklassen var det hel-norsk finale. Den relativt ferske Oslo-spilleren Nils Tore Mosvold møtte den mer rutinerte Bergens-spilleren og tildligere president av NBgF, Vemund Snartland til dyst i finalen. Vemund trakk til slutt det lengste strådet og kunne etterhvert heve trofeet høyt over hodet. Gratulerer!

Alle resultatene fra OsloOpen 2005: [kompletteres fortløpende]

Champion, 28 deltakere
Main 1.Tore Fredriksen (NOR)
2.Gabriel Andersen (DEN)
3/4.Henning Roschberg (NOR)
Odin Svendsen (NOR)
Consolation 1.Martha C. Gjelseth (NOR)
2.Miika Lappalainen (FIN)
3/4.Serge Rived (FRA)
Lars Bønding (DEN)
Last Chance 1.Michael Hansen (DEN)
2.Peter O. Lura (NOR)
3/4.Shahab Ghodsi (NOR)
Marvin Khattar (SWE)
Intermediate, 47 deltakere
Main 1.Vemund Snartland (NOR)
2.Nils Tore Mosvold (NOR)
3/4.Eigil Engen (NOR)
Ali Marenkoz (SWE)
Consolation 1.Martin Kaltoft (DEN)
2.Øyvind Bjørkaas (NOR)
3/4. Salim Chabu (NOR)
Shina Bergstrøm (SWE)
Last Chance 1.Espen Selbæk (NOR)
2.Thomas Walter (SWE)
3/4.Anne Mette Hanssen (NOR)
Stig Thomas (NOR)
Side events
Lagturnering
10 lag
1. Frogner / Thomas / Kristoffersen [NOR]
2. Pedersen / Husum / Teigen [NOR]
3/4. Andersen / Selbæk / Sørdahl [NOR]
Skjelde / von der Fehr / Rike [NOR]
Double Consultation
14 lag
1.Johnny K. Tønnesen og Grethe Kvan [NOR]
2. Shahab Ghodsi / Jon Kristian Røyset [NOR]
3/4. Steen Grønbech / Inger Hesselvang [DEN]
Hanna Nilsson / Serge Rived [NOR/FRA]


Til slutt er det da bare å takke alle spillerne som deltok, alle som har hjulpet til under gjennomføringen av OsloOpen og alle tilreisende som tok seg turen til Oslo. Velkommen tilbake til neste års OsloOpen.

-Ole Friis Iversen
Arr.kom, OsloOpen 2005nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND