logo
Hovedmeny


Frank Stenersen Bymester i Oslo 2005
Av Karl Frogner, 31. August 2005  
Frank Stenersen ble Bymester i Oslo 2005. Dette var hans 2'de bymesterskap i Oslo og 3'de bymesterskap i Norge. Oppsamlingen ble vunnet av Atle von der Fehr, mens Espen Fredriksen vant mellomklassen.


21 spillere deltok i mesterklassen og 10 i mellomklassen i årets bymesterskap. Mange av de beste Oslo spillerne deltok; regjerende Norgesmester Hans Liby, kvartfinalist i VM Sondre Rike, Vinner av Swedish Open Atle von Der Fehr, lederen av Norgesratingen Johnny Tønnessen, dobbelt Bymester i Bodø Asbjørn Arntzen, Oslos første Bymester Eirik Magne Johansen, oppsamlinsvinneren fra Oslo Open 2005 Martha C Gjelseth, en av de "eldste" Norgesmesterene Henning Roschberg, finalistene fra Oslo 2003 Frank Stenersen og Magnar Naustalslid.

Det var med andre ord et meget sterkt felt som deltok i mesterklassen. Det er veldig hyggelig at en person som for noen år siden ble regnet som et av de største talentene BG-Norge noen ganger har sett, og som har samlet salater hurtigere enn noen - Frank Stenersen - endte som vinner nok engang. Oppsamlingsvinner Atle von der Fehr fikk sitt etterlengtede og fortjente internasjonale gjennombrudd i Sverige ifjor, mens mellomklassevinner Espen Fredriksen har hatt en positiv fremgang de siste månedene. Klubben gratulerer vinnerne med glimrende innsats i årets bymesterskap!

Frank vant første matchen sin mot Arve Heggem, deretter vant han over Nils Tore Mosvold. I kvartfinalen vant han over bulgareren Svetoslav Mihajlov.

Semifinalen ble en ryssare mot sjelefrenden og bestekompisen Sondre Rike. Her beviste Backgammonspillet sin sjarm, uforutsigbarhet og "urettferdighet" på engang. På stillingen 8-4/13 til Sondre, Frank eier cuben på 2 og Sondre er gigafavoritt til å vinne gammon og dermed lede 12-4/13 og i praksis ha vunnet matchen, snur et kast trill rundt på hele greia. Sondre må senere droppe en 4'er cube og leder nå kun 8-6/13 istdenfor 12-4/13. Etter dette var det enveiskjøring fra Franks side og det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

Finalen mot Ole Friis Iversen ble en jevn affære, de fulgte hverandre til 11-11/15 og så var det takk til Oles innsats i årets bymesterskap, derfra og ut viste Frank hvor skapet skulle stå og han ble aldri truet på sin seiersferd.



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND