logo
Hovedmeny


Edelt metall for Victor i backgammon-VM!
Av Hall Skåra, 16. August 2012 16:25
Sist endret 2. September 2012 14:36
 

Arbeidsgiveren (GIEK) til Victor hedret sin medarbeider ved å lage en reportasje om ham og hans innsats under verdensmesterskapet i backgammon. Artikkelen ble publisert på GIEKs intranett, og den gjengis her.


Visste du at verdens tredje beste backgammonspiller jobber i GIEK? En lang og slitsom VM-turnering i Monte Carlo i juli i år endte med en sterk 3. plass for vår mann.

– Den beste spilleren vant i semifinalen, men totalt sett er jeg uansett fornøyd med innsatsen, sier Victor.

VM i backgammon ble avholdt for 37. gang i Monte Carlo i juli. Backgammon er et flere tusen år gammelt strategispill med terninger som antas å ha sitt opphav fra Midt-Østen. Turneringsformatet i VM er cup og i eliteklassen i VM stilte cirka 150 spillere.

Hver match spilles til mange poeng, slik at det gjerne spilles et sted mellom 15-30 spill før matchen er avgjort.

– Mine kamper i år tok cirka 5 timer hver så det blir intenst og slitsomt. Bakgrunnen til at jeg spiller VM er at familien tilfeldigvis ferierer 5 km fra Monaco i hele juli, og da blir det enkelt å delta. Dette var mitt sjette VM, fra tidligere var min beste plassering en kvartfinale for 4-5 år siden, sier Victor.

– Årets oppladning kan vel kort beskrives ved at jeg spilte en turnering en kveld i romjulen og pc’en hjemme gikk i stykker i januar, så jeg hadde verken spilt live eller mot dataprogrammer på 6 måneder. Samboeren min mente det var idiotisk å delta med så dårlig treningsgrunnlag (innsatsen er på 1.000 euro), men jeg bestemte meg for å stille blant annet fordi jeg har en del venner som deltar.

For Victors del startet årets turnering med en veldig lang og hard match mot tapende finalist fra fjorårets VM, Ricardo Malas fra Spania. Deretter ble Vetch fra Sveits, Castellano fra Itaila, Mayfield fra USA beseiret.

– I kvartfinalen møtte jeg v.d. Stricht fra Belgia som også er flere ganger belgisk mester i sjakk som også ble beseiret med god margin. I semifinalen møtte jeg den profesjonelle backgammonspilleren Michihito «Michi» Kageyama fra Japan. Michi er kjent som en av verdens sterkeste backgammonspillere og det er litt tungt å starte en lang match mot en du vet spiller bedre enn deg. I tillegg ble matchen vist i et tilstøtende lokale og kommentert av verdens antatt sterkest backammonspiller, Matvey «Falafel» Nathanson fra USA/Israel og den ble streamet på internett. Dette garanterer at hver feil man gjør blir kommentert og diskutert, opplyser han.

Matchen til 23 poeng startet dårlig for Victor, som kom under 0-6. Derfra snudde det imidlertid, og han beholdt ledelsen frem til stillingen 21-19.

– I matchens to siste spill oppsto det situasjoner hvor over halvparten av kastene ville vunnet matchen for meg, men det ville seg ikke og jeg må vel bare innrømme at den beste spilleren vant og det ble ingen finale på meg. Michi tapte dagen etter finalen mot dansk/tyrkeren Nevzet Dogan som ble verdensmester, avslutter en fornøyd bronsevinner.

Vi gratulerer med strålende innsats!



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND