logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes fosser fram
Av Fred Westerby, 3. Mars 2015 08:26
Sist endret 12. Mars 2015 11:24
 
Anført av påfyllet Karl(sberg) Frogner tok Ringnes med påfyll sin fjerde 2-1 seier. De leder dermed serien med fire poeng foran resten. Men se opp for Hannas Hustlers! De har bare ett tap (for Ringnes) og har nå slått de sterke motstanderne Paragrafrytterne og Torshovs nydannede bg-selskab.


Ringnes holder fortsatt koken
Nok en gang møtte Ringnes et av de meritterte lagene, Paragrafrytterne. Karl Frogner er i kjempeform og lot seg heller ikke stoppe av hjemmelagets veteran, Stein "Swelle" Welle. Paragrafrytternes kaptein Roy Eikseth skulle opp mot Ringnes sin Christopher Hedberg. To dager før hadde "Chris" slått ut Roy fra en mesterturnering. Nå var det klart for revansj. Og revansj ble det. Roy vant og lagkampen sto 1-1.

Paragrafrytternes Zoran Krogstad hadde en forrykende ny-debut i høstsesongen med 4/5. (Zoran spilte også et par seriekamper i 2005.) Men mot Anders "Carlos" Skjelde måtte han gi tapt. Dermed er både Ringnes, Anders og Karl ubeseiret i sesongens serie. Ringnes har nå slått både Torshovs, Hustlerne og Paragrafrytterne. Holder det helt inn?

Storkamp på Elmers Pub
Bortsett fra høstsesongen i fjor (2014) har Hannas Hustlers og Torshovs nydannede bg-selskab dominert serien i seks sesonger. Nå skulle de møtes på hustlernes hjemmebane Elmers Pub & Biljard. Bortelagets nyervervede Espen Selbæk hadde bare spilt én seriekamp siden høsten 2008 da han spilte sin første seriekamp for Torshovs mot Karl Frogner i første runde på Anker (14.2.2015). Den oppmerksomme leser vil skjønne hvordan det gikk. Nå skulle Espen ut i sin andre kamp for Torshovs mot superhustler Jostein Flood. Hvordan kampen forløp vet vi ikke. Men det hjalp ikke at Jostein har ti seriemesterskap og seks toppscorertitler. Espen banket ham og tok sin første seier for Torshovs.

Dette så lovende ut for Torshovs. Med regjerene norgesmesteren på det andre bordet (Tore Eklund Fredriksen) og tidligere norgesmester Sondre Rike på det tredje bordet kunne dette gå veien. Men også Hannas Hustlers har sin norgesmester, Hans Liby. Han topper de fleste statistikker. Nå skulle han møte ertekroken Sondre "Sonrik" Rike. Sondre hadde vunnet flest kamper dem i mellom i tidligere oppgjør. Men Hans har vært best av dem de siste åra. Om det gjorde utslaget, vet jeg ikke, men Hans vant og det sto 1-1 i lagkampen.

På tredje bord stilte Hannas Hustlers med selveste lagmoderen Hanna "Green Witch" Thorsen. Hanna har hatt litt skrøpelig score de to siste sesongene - til henne å være. Og nå satt regjerende norgesmester på den andre siden. Men Hanna har greidd å vippe Tore av pinnen før - det sto 8-6 til Hanna i tidligere oppgjør - og hun tar innersvingen på ham igjen. Hannas Hustlers vinner lagkampen 2-1 og har ferten av en ny serietittel med fire av seks lagpoeng. Mens Torshovs i øyeblikket kan virke litt hektet av med to av åtte lagpoeng hittil.

Bunnoppgjør på Tordenskiold Pub
Fred &the Flintstones innviet sin nye hjemmebane 26.2. Det var ikke helt planen at det skulle bli et bunnoppgjør, men nå håpet vi at The Underdogs for en gangs skyld levde opp til navnet sitt. Fred Westerby (undertegnede) åpnet ballet mot Ronny Sandvik med 1-0, 3-0 og 4-0. Sånn, da var feiringen over. Ronny kuber, vinner gammon. 4-4. Deretter får jeg ett trøstepoeng før det ender 5-13.

Hall Skåra er tilbake fra Barcelona. Nå skal han møte forrige sesongs toppscorer Terje Pedersen. Det blir en jevn batalje og flittig fotografering av stillinger. Dessverre husker jeg ikke helt hva som skjedde på slutten av kampen. Kanskje noen av stillingene er lagt ut på forumet, hva vet jeg. I alle fall, Hall vinner 13-10, jubler "jabba, dabba, dooo" og lagkampen står 1-1.

Siste par ut er Flintstonen André "nr 1" Rognes og Underdogen Anita Marholm (som egentlig er kattedame - bare se på det egendesignete brettet hennes). André leder 7-4, men har gitt en 4-kube. Den svelger Anita uten å få vondt i magen og vinner. 7-8. Anita tar ytterligere to poeng. 7-10. I det følgende partiet skjer det ting. André har kubet og Anita tatt. André havner på bar. Det ser virkelig stygt ut. Det synes Anita også og vil sikre seg to poeng. Hun rekuber. Men André teller opp hvor stor sjansen er for å vinne fra 7-12, og bestemmer seg for å spille for matchen der og da. Han tar og rekuber til 8 før neste kast. Anita står fortsatt svært godt og må ta.

André kommer ned fra bar og får anker. Anita sliter med å komme trygt hjem. Hun klarer det med et nødskrik, men rekker bare å ta av få brikker før skuddet kommer. André bommer. Men Anita må gi nytt skudd. André trenger en 1-er. Det får han, jogger hjem mot et lukket bo og tar av. Det ser helt avgjort ut til Flintstones fordel. Men så kaster Anita 66, kommer hjem og kan fortsette å ta av hun også. En ny dobbel får André til å svette. Til slutt må Anita ha en tredje dobbel for å vinne. Den kommer ikke. Dermed kunne Flintstones juble for sesongens første lagseier. Kattedamen mjauet pent til Hall om hun kunne få sitte på hjem. Siden hun tapte fikk hun det.

Toppscoreren
Karl Frogner er fortsatt alene på toppen med 4/4. De andre er langt bak og nevnes ikke nå, selv om syv av dem også er ubeseiret. Men Karl kommer nå til å spille så og si resten av seriekampene. Det bør en toppscorer få lov til.

På "bunnscorertabellen" er undertegnede nå alene. Eeeemiiil, hvor er du!

Neste runde 5.3.2015
Fred &the Flintstones - Torshovs nydannede bg-selskab
The Underdogs - Paragrafrytterne
No-double No trouble - Hannas Hustlers
Ringnes med påfyll har spillefri.

Et av lagene No-double eller Hustlerne vil komme opp på seks poeng siden de møtes. Dermed puster et av dem Ringnes i nakken. Men ingen av de andre lagene vil komme nærmere enn fire poeng etter.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND