logo
Hovedmeny


Referat fra sentralstyremøte nr 3
Av Hall Skaara, 12. November 2015 00:48
Sist endret 12. November 2015 01:41
 
Senralstyret har avholdt styremøte nummer tre. Her følger et referat fra møtet.


Til stede på møtet (11.11.2015):

Hall Skåra - president
Arne Kristian Nordhei - visepresident
Thorleif Reisvold - økonomisjef
Geir Skoglund - websjef

Fraværende:

Tore Fredriksen - informasjonssjef

Dette er sentralstyrets tredje møte. Agendaen var kort denne gang - det var kun to punkter som skulle diskuteres.

1. Oslo Open

Turneringen Oslo Open har blitt arrangert siden 1994. Det har vært en prestisjefylt turnering og den har hatt status som Norges eneste internasjonale backgammonturnering. Fra 2011 endret den imidlertid noe karakter i forbindelse med NBgFs dialog med Lotteritilsynet. Dermed mistet den sitt internasjonale tilsnitt.



I forbindelse med diskusjonen som sentralstyret har hatt vedr internasjonale symboler, ble Oslo Open naturlig nok også diskutert. Dette fordi dette var den eneste turneringen som tidligere genererte dette symbolet. Imidlertid besluttet turneringslederen å endre statusen på dette i 2012 siden internasjonale spillere uteble. Turneringen ble dermed registrert som bymesterskap i NBgFs system og genererte dermed bymesterskapsymbol til vinnerne. Dette ble grunnlag for en diskusjon i sentralstyret.

Hall ba Karl produsere en oversikt over turneringen siden dens begynnelse. Karl laget da en omfattende og nyttig oversikt:



Basert på oversikten, har sentralstyret besluttet å endre status på Oslo Open i perioden 2012 til 2014 fra et bymesterskap til et klubbmesterskap. Følgelig vil vinnerne fra 2012, 2013 og 2014 miste et symbol for vunnet bymesterskap. Dette gjelder Torkel Haugødegård, Shahab Ghodsi og Hall Skåra.

Sentralstyre vil vurdere å gi Oslo Open tilbake statusen som internasjonal turnering om deltagelsen i eventuelt kommende turneringer har et innslag av internasjonalt dyktige spillere.

Når det gjelder turneringsstatusen i årene 1994 til 1997, vil sentralstyre måtte gjøre dyptgående undersøkelser før de eventuelt beslutter å endre status også på turneringen disse årene. Man må finne ut årsaken til at turneringene ble arrangert som nasjonalt mesterskap fra de som kjenner historikken, og man må også vurdere om det er praktisk mulig å endre turneringsformatet så lenge senere om dette skulle bli konklusjonen.

2. Reisegodtgjørelse Mestermøtet

Sentralstyret har besluttet også å gi reisestøtte til spillere som eventuelt kvalifiserer seg til mestermøtet fra klubbene i Tønsberg og Notodden. Spillere fra disse klubbene vil motta kr. 1000 hver i reisestøtte. Spillerne fra Oslo, Nesodden og Drammen vil ikke motta reisestøtte til Mestermøtet.


Møtet ble avsluttet etter om lag én time. Det gjenstår fremdeles mange punkter på sentralstyrets agendaliste, så nytt møte vil avholdes om 2-3 ukers tid. Referat fra hovedpunktene fra dette møtet vil også publiseres på NBgFs hjemmeside.


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND