logo
Hovedmeny


Avstemning om nye vedtak
Av , 23. November 2015 19:25
Sist endret 24. November 2015 08:55
 
Landsrådet består av lederne fra NBgFs klubber. De er på beslutningsnivået over sentralstyret - dvs de kan overprøve avgjørelser som sentralstyret fatter. Et par klubbledere har ytret ønske om å ta forslaget om endring av mesterturneringskonseptet opp til votering. Sentralstyret vil legge til rette for dette i uke 49. Sentralstyret ønsker i denne artikkelen å orientere om de foreslåtte endringene og litt om årsaken til forslagsendringene. Dermed kan enhver gjøre seg opp en mening og formidle denne til klubblederen før voteringen.


Her er en oversikt over de foreslåtte endringene:

1. En klubb kan arrangere opp til 16 mesterturneringer i året. (Dette innebærer en endring fra maksimalt 12 turneringer i 2015.)


2. Mesterturneringsavgiften økes fra kr 30 til kr 40


3. Fem landslagsplasser tildeles de fem første på mesterturneringslista. I tillegg tildeler sentralstyret to plasser til andre egnede kandidater.


4. 25 % av mesterturneringspotten avsettes til reisepenger til landslaget


5. Det gis kr 2000 i fast reisestøtte til alle kvalifiserte kandidater til mestermøtet som ikke kommer fra Østlandsområdet. Det gis kr 1000 i fast reisestøtte til kandidater fra klubbene i Tønsberg og Notodden, mens deltagere fra klubbene i Oslo, Nesodden og Drammen ikke vil motta reisestøtte.

Her er en forklaring til sentralstyrets beslutninger til de ovenforstående punktene:

1. Mesterturneringene samler normalt flest antall spillere. Vi ønsker å øke spilleaktiviteten i klubbene, og vil derfor tilby klubbene å arrangere flere mesterturneringer. Legg imidlertid merke til at ingen klubber er pålagt å øke antall mesterturneringer de arrangerer. Det er opp til enhver klubb å avgjøre hvor mange turneringer de ønsker å arrangere. Tallet kan være alt fra 0 til 16 turneringer. Ved å arrangere 16 turneringer, øker man imidlertid selvsagt sjansen for deltagelse i Mestermøtet fra en spiller i den gitte klubb siden flest antall mesterpoeng da blir tildelt spillerne.

Ved å øke antall turneringer, vil også pengepotten bli større. Dette er viktig mht punktene 4 og 5.


2. Mesterturneringsavgiften har i flere år vært uendret. Vi ønsker å øke avgiften med kr. 10 for å øke pengepotten. Vi håper og tror at en økning på kr 10 ikke vil hindre noen fra å delta på turneringene. Økningen er viktig mht punktene 4 og 5. 


3. Vi ønsker at NBgF skal kunne stille lag til EM i backgammon. Vi ønsker i tillegg økt oppslutning om våre mesterturneringer, at alle skal kunne kvalifisere seg til landslaget og at landslagplassene tildeles spillere som oppnår gode spilleresulatater. Å tildele landslagsplass til de fem beste fra mesterpoenglista, tilfredstiller alle disse kravene. I tillegg ønsker sentralstyret å kunne tildele to plasser til andre spillere som vi vet holder et internasjonalt høyt nivå, men som, av en eller annen grunn, ikke ble blant de fem beste på mesterturneringslista.


4. Vi har ingen post på budsjettet for landslaget. Dersom landslagsspillerne selv må betale alle reiseutgifter i forbindelse med EM, blir det selvsagt ikke særlig interessant å være landslagsspiller. Å bruke 25 % (dvs. den foreslåtte økningen på kr 10) av mesterturneringspotten, synes derfor naturlig. Dette også fordi landslagsspillerne hentes fra mesterturneringslista. Dersom økningen i avgiften eller reserveringen av 25 % av pengepotten ikke avsettes til reisekasse for landslagsspillerne, synes det lite aktuelt å ha et landslag i backgammon. Vi håper alle kan stille seg solidarisk bak landslagbeslutningen selv om de på nåværende tidspunkt trolig ikke er gode nok til å klare å kvalifisere seg til laget.


5. Vi ønsker ikke at en deltagelse på Mestermøtet skal være et tapsprosjekt for deltagerne. I tillegg til utgifter til reise, vil en deltagelse på Mestermøtet kreve en hotellovernatting for de aller fleste. Ved dessuten å gi en fast støtte, blir det enkelt og forutsigbart å håndtere reisestøtten for vår økonomiansvarlig. Den foreslåtte ordningen synes også mer logisk. Tidligere kunne man f.eks. få inntil kr 3000 dekket i flyreise t/r Bergen-Oslo, mens den som kjørte bil samme strekning ikke fikk noen støtte. Endringen vil trolig ikke påvirke den totale reisestøtten nevneverdig - den er kun er forenkling og ikke en beslutning om å øke eller redusere total reisestøtte.


Hilsen
sentralstyret
(Hall, Thorleif, Arne Kristian, Geir og Tore)


nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND