Detaljene finner du i en annen artikkel. Sluttresultatet for de beste sammenlagt finner du her. ">
logo


Jostein Flood vant Oslofinalen 2011
Av Fred Westerby, 28. November 2010 23:14
Sist endret 20. Februar 2011 12:00
 

Vi gratulerer! Jostein slo Christopher Hedberg i finalen. Dermed ble Jostein den 2. Oslofinalevinner i historien. Gratulerer også til Christopher. Han imponerte med å gå til finalen og holde nesten"helt inn".

I oppsamlingen vant Henning over Hall. Kampen ble notert, så jeg antar at den dukker opp på partisidene.

Artikkelen nedenfor er en kortfattet oversikt over opplegget for Oslofinalen 2010-2011.

Detaljene finner du i en annen artikkel.

Sluttresultatet for de beste sammenlagt finner du her.


Litt mer om finaleturneringen
Turneringen startet med at den ene favoritten etter den andre falt i 1. runde. Constantin slo Hall, Kathrine slo Sondre, Christopher slo Johnny, Fred slo Tore og Arve slo Henning. Dermed var det duket for en knallhard oppsamlingsturnering hvor man også fant Hans (som tapte for Jostein i 1. runde).

Så hopper vi rett til finalen i hoved. På ett tidspunkt ledet Jostein 12-7/15 og så ut til å gå mot en komfortabel seier. Men Christopher vant doblet gammon i partiet etter. Dermed 12-11/15. Avgjørelsen falt på stillingen 13-12/15 til Jostein. Christopher hadde gitt kuben, men det ble Jostein som trakk partiet og dermed også kampen i land.

Alle resultatene fra kampene i Oslofinalen er lagt inn. Takk til alle spillerne for å ha medvirket til en hyggelig turnering som i tillegg fløt så godt at den var ferdig lenge før stipulert tid.

Her begynner den "gamle" artikkelen om opplegget for 2010-2011
Nederst finner du noen grafiske oversikter. Men først en oversikt over det samme i tekstlig form:

Sammenlagt
De åtte beste sammenlagt går direkte til Oslofinalen lørdag 19.2.2011. De åtte neste (nr 9 til 16) går til kandidatkamper.

Satellitter
Det ble bare en satellittvinner, Sondre Rike.

Auksjonen
Bare en bød i auksjonen, Tore Eklund Fredriksen.

Kandidatkampene
10 spillere er klare. Disse spilte 5 kamper. Vinnerne til Oslofinalen. Taperne fikk tilbud om rebuy (ny kandidatkamp) for kr 300.To ville ikke mer. Dermed hadde vi 3 spillere som skulle kjempe om 3 finaleplasser. Løsningen ble at de alle fikk kjøpe direkte finaleplass for kr 500 uten mer kvalifisering.

Følgende kandidatkamper er spilt:
Torsdag 27.1.2011 kl 18.00 på Kristiania Bar & Cafe:
Tore Eklund Fredriksen slo Jostein Flood.
Arve Heggem slo Markus Kornfeld.
Morten J Henriksen slo Constantin Amanaloaie.
Lørdag 29.1.2011 Christopher Hedberg slo Sven Erling Thorsen.
Fredag 11.2.2011 Frank Stenersen slo Sondre Rike.

Reservelista
Dersom man kommer til en kandidatkamp, men taper denne finnes det fortsatt noen muligheter. Ved forfall til finalen (noen kan jo bli syke eller melde forfall av andre grunner) får reserver tilbudet.

Men det oppstår nye muligheter før det. Alle taperne av første kandidatkamp får tilbud om rebuy. Til slutt vil en spiller (i rekkefølge etter reservelista) få tilbud om nok en kandidatkamp (rebuy) hvis man har tapt de to første. Reservelista er satt opp slik som det framgår av detaljene i hovedartikkelen.

I øyeblikket ser lista slik ut:
1. Sven Erling Thorsen (10)
2. Markus Kornfeld (16)

Det er bare taperne i kandidatkampene som blir stående igjen som reserver.

Dersom det kommer forfall til finalen, vil disse få tilbud om finaleplass for kr 500. Sier de nei, fortsetter vi nedover sammenlagtlista (fom nr 17) for å finne reserve. (For ordens skyld - alle deltakerne dukket opp og det ble ikke bruk for reserver.)nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND