Tilbake til Norpunkt oversikten">
logo
Hovedmeny


Norpunkt nr 3
Av Ole Friis Iversen, 9. Mars 2012 13:23
Sist endret 16. Mars 2012 09:46
 

I serien om gamle Norpunkt følger her deler av innholdet av Norpunkt nr 3, utgitt februar 1993 og NM1992 er temaet.

Tilbake til Norpunkt oversikten


Norgesmesterskapet 1992

Henning Roschberg - Ny Norgesmester!!!

Henning Roschberg (25) fra Oslo seilte gjennom høstens 2. åpne Norgesmesterskap i backgammon til seier og tittel for 1992-3. Roschberg har ikke hittil vært kjent i turneringsmiljøer men allikevel kjent som en meget sterk pengespiller. Det kom derfor ikke som noen bombe da han i første rundeslo ut norsk backgammons gudfar Kjetil Hansen. Derfra til finalen var det grei skuring for Roschberg hvor han traff Catrine "Dark Horse" Gløersen som ga den unge pengespilleren en match han kommer til å huske lenge!!!

Det andre åpne Norgesmesterskapet ble gjennomført høsten '92 på Savoy Hotel i Oslo. Det var en meget vellykket turnering ,som trakk til seg mange nye ansikter og utfordringer. Det var i alt ca. 60 deltagere fordelt likt på begynnerklassen og mesterklassen. Mange av de nye spillerne hadde ikke spilt med kube før ,men etter fredagens innføring var de fleste fortrolig med dobleterningen og turneringsreglene. Matchspill var også nytt for mange, men Backgammon spillere er som kjent meget intelligente og de lærte fort den nye formen for spill.

Oppvarmingsturneringen ble spilt på fredag kveld. Mange av spillerne (fortrinnsvis de som hadde tapt) var misfornøyde med matchenes lengde til bare 5 poeng. Arrangørene innser at det var for kort ,og det blir nok lengre neste gang. Denne oppvarmingen ble totalt dominert av unge Johnny Tønnesen som stormet gjennom all motstand til første plass og den tilhørende premien på 700 kroner.

Hovedturneringene for begge rekker ble spilt lørdag og søndag. Backgammon er en del flaks og turneringer har med seg enda litt mer flaks - nemlig trekningen. Dette var vi virkelig vitne til i Mesterklassen,hvor mange av favorittene ble trukket mot hverandre i første runde. Spesielt la vi merke til; Dag Ekmark vs. Fredrik Dahl, Henning Roschberg vs. Kjetil Hansen. Andre favoritter som Andre Rognes og Halvor "Hellesland" Losnedal, ble slått ut tidligere av Frode "Fy Faen!!" Korslund og Tor Berteig. Men Catrine Gløersen ble vel mest overrasket selv, da hun slo ut Dag Ekmark i en no contest match på lørdag. Disse tre utgjorde sammen med Roschberg semifinalen,hvorpå Berteig og Korslund (mot hhv Roschberg og Gløersen) havnet i bronsefinale og tilslutt Roschberg og Gløersen i finale.Gløersen tok tidlig ledelsen,som etter hvert strakk seg til 19-11 i en match til 23. Da ble det psykiske presset for Gløersen litt for stort. Ledelsen begynte å minke og til slutt endte matchen 23-20 i Roschbergs favør. Gratulasjoner går til Henning Roschberg som ny Norgesmester (og kr.3000,- og en pokal rikere) men også til Catrine Gløersen med andreplassen. Begge gjorde en fremragende prestasjon under hele NM. Frode Korslund stakk fort av med Bronsepremien. Johnny Tønnesen vant consolation for mesterklassen mot Hans Liby. Tim Lavelle tapte begynner-finalen for Jan Ivar Nilsen. Alt i alt en spennende turnering med mange uventede resultater. Happy Rolling til neste stor turnering som kommer snart!!!nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND