logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes i tet fortsatt
Av Fred Westerby, 13. Mars 2015 18:10
Sist endret 17. Mars 2015 14:42
 
Noen dager hadde Hannas Hustlers ledelsen i serien. Sist torsdag (12.3) hadde de kommet opp på samme poengsum som Ringnes med påfyll, men med bedre score. Den gleden varte bare til mandag. Da spilte Karl Frogner og Ronny Sandvik den utsatte kampen.


Ringnes tok femte strake seier
Kampen mellom Ringnes med påfyll og The Underdogs stod 1-1 etter at hjemmelagets Christopher Hedberg tapte for Terje Pedersen, mens "doldisen" på laget til Ringnes, Magnar Naustdalslid slo Anita Marholm. Siste kamp mellom Karl Frogner og Ronny Sandvik gikk mandag 16.3. Karl er i en stim og vant sin femte seriekamp på rad. Dermed tok Ringnes med påfyll sin femte 2-1 seier og leder fortsatt vårens serie.

Superhustlerne slår til igjen
Dette var en viktig kamp for Hannas Hustlers hvis de skulle henge med i teten. Og motstandere var et lag som hittil har prestert på steinaldernivå. Halvveis i kampen lå hustleren Arne Vesterheim under 7-9 mot Flintstonen Hall Skåra og superhustler Jostein Flood lå under 7-8 mot André Rognes. Men nok en superhustler, Hans Liby ledet klart 6-1 mot Eirik Magne Johansen, som nettopp var kommet tilbake fra en lengre rundtur i Sør-Amerika. Første kamp som ble avgjort vant Hall mot Arne med 13-8. 1-0 til bortelaget.

I kampen mellom Jostein og André begynte Jostein å få et overtak, mens Hans beholdt sin klare ledelse mot Eirik. Hans kommer til Crawford med 12-3, men taper Crawfordpartiet. Jostein øker sin ledelse fra 9-8 til 11-8 og haler det i land med 13-8. Det står 1-1 i lagkampen.

Eirik Magne har en formidabel oppgave hvis han skal slå Hans fra stillingen 12-4. Det går da heller ikke og Hannas Hustlers kan notere lagseier med 2-1. De har dermed 8 lagpoeng og 11-4 i score. Noen øyeblikk (les dager) var de så vidt foran Ringnes.

Paragrafrytterne rir igjen
Paragrafrytterne har gått på tre strake tap etter den overbevisende 3-0 seieren i seriestarten. Skulle det bli mer trouble i møtet med No-double? Det så litt mørkt ut da hjemmekaptein Roy Eikseth tapte mot bortekaptein Christian Andersson. Men Johnny Kurisaki Tønnessen og Stein Welle ordnet opp. De vant mot hhv Mikkel Alm og Emil Green. Med 2-1 kunne Paragrafrytterne endelig bokføre en seier igjen.

Toppscoreren
Karl Frogner er fortsatt alene på toppen med 5/5. Så følger Hans Liby og Jostein Flood med 4/5. Fire mann har tre poeng. Best av dem er Hall Skåra med 3/3.

Neste runde 19.3.2015
No-double No trouble - Ringnes med påfyll
Torshovs nydannede bg-selskab - Paragrafrytterne
The Underdogs - Hannas Hustlers
Fred &the Flintstones har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND