logo
Hovedmeny


Backgammon & Samfunnsengasjement
Av Sentralstyret (YP), 29. Mars 2023 19:52
Sist endret 4. Mai 2023 19:42
 

Backgammon & Samfunnsengasjement.

Mange klubber har god erfaring med å sette igang varierende prosjekter - både med og uten tilskudd/støtte fra kommune, stiftelser, banker osv.. Vi vil her komme med en del innspill i den forbindelse.


Å være samfunnsengasjert er nok noe alle klubber er, men vi er ikke drevne nok til å søke om midler til verken klubbutstyr, arrangementer eller andre sosiale prosjekter vi setter igang. For bare få år siden var det få midler å få - dersom du ikke var en stor aktør. Grasrotandelen var det vi alle slo oss til ro med.

PS: denne nyheten vil løpende oppdateres hvis noen vil bidra med prosjekter som er gjort!

Idag er det stikk motsatt. Man kan nesten søke om midler absolutt alle veier - i tilleg til kommunene. Bortimot alle banker, forsikringsselskap, stiftelser, store selskaper osv har mange fond å søke fra. Og tilgangen er blitt mye enklere. Riktignok litt lettere i mindre byer enn Oslo - men likevel.

To gode eksempler er tilbake i 2016 hvor Tore Christian Helliesen i Stavanger hadde skoleprosjekt. Ufattelig morro, men hvis lignende hadde blitt gjort idag - ville søkemulighetene vært uendelige. 
Ordene Barn - Ungdom - Aktivisering - Entusiasme er høyt på listen når man søker midler.

Samme år hadde Hall Skåra et prosjekt i samarbeid med Wayback Oslo. Det ble ikke søkt om tilskudd, men de fikk en sponsor med på premieringen. Det ble gjennomført turneringer over flere dager hvor vinneren fikk en sykkel - sponset av Nordia Payment/Terje Kvistbråten - og Oslo-klubben fikk flere medlemmer som faktisk er der den dag idag.

Etter overstått coronatid er det igjen tid for engasjement!

Tom Johannessen i Oslo har i skoleåret 2021/2022 kjørt skoleprosjekt hvor et helt klassetrinn har blitt kurset i Backgammon. Han har ikke søkt midler til sitt prosjekt, men det kunne han fint gjort. Det være seg brett, kursmateriell etc..

I Stavanger Backgammonklubb er de på andre året med "Integreringsprosjekt" der de søker:

Tilskudd til prosjekter, tiltak og aktiviteter til integreringsarbeid i regi av frivillige organisasjoner (IMDi-midler)

Søknaden går kun til Stavanger kommune og de ber om støtte til å få dekket medlemsavgiften og andre sosiale kostnader for 20 stk. Rune Halvorsen - Leder i SBgK - sier d
et er gledelig å se at nye medlemmer finner seg vel til rette i klubben, og hele klubbmiljøet får et løft med flere deltakere på klubbturneringer, Klubbmesterskap, Bymesterskap og andre sosiale tiltak som grillfest og julebord. Det er ikke alltid de får full pott - så her kan de lære litt mer om mulighetene.

I Bergen Backgammon Club er det jevnlig de siste 8 år blitt søkt midler fra kommunen til de fleste større arrangementer som NM, Bymesterskap, kursing av nye + driftstilskudd til klubbutstyr de årene vi har hatt Jubileum. Kommunen har vært mer enn villig til å bistå med hele eller deler av det vi har søkt på.

Nå i 2023 har BBgC i samarbeid med Alver Backgammonklubb startet et pilotprosjekt i Bergen Kretsfengsel hvor vi skal ha kurs for de innsatte i flere etapper. Første kurs ble gjennomført 17.04. med et forventet antall påmeldte på ca 40 stk. Det landet på 28 stk - med ledere og betjenter som var vel så ivrig som de innsatte. Beklageligvis var der 10 stk som pga logistikk og vaktavløsning ikke fikk deltatt.

Det var en seanse på 3 timer med først 20 minutters introduksjon, så litt spilling, igjen 20 minutter med flytt og litt strategi - før vi bare spilte resten av tiden. Kjempegøy og veldig godt mottatt!

Utrolig givende og motiverende prosjekt. Vi er 6 stk som har sagt seg villige til å stille på disse kursene, men nå i første omgang var det Ole Kvamme, Jimmy Pasali og Yvonne Pasali som tok turen.

BBgC har i den forbindelse søkt begge kommuner + ca 10 andre fond og stiftelser. Mange flere steder kunne vært søkt - men fristene var gått ut. Vi søker løpende..

Det vi har søkt om er å få dekket innkjøp av 20 brett m/tilbehør, trykking av skikkelig kurs- og brosjyremateriell + medlemskap når de innsatte slipper ut. Tanken er at man får tildelt en fadder hos oss når den tid kommer. Dialogen og samarbeid med Wayback er igjen på plass. 

I neste omgang er det Indre Ringerike Fengsel som står for tur! De er superivrige og ønsker vi skal gjennomføre Fengsels-NM i 2023!! Det må selvsagt bli på nett, men da må vi ha flere med på prosjektet - og byer som Stavanger, Tromsø, Trondheim (flere?) bør bli med. Oversikt Kriminalomsorgen.

BBgC ved Yvonne Pasali har snakket med Tom Johannessen (Oslo), Hall Skåra (Stavanger) og Hans Marius Eikseth (Trondheim), men jo flere dess bedre. Ta kontakt om du vil engasjere deg? Det krever ikke mange timene - og kursmateriell skaffer vi.

Ønsker du sjekke ut Tilskuddsportalen for andre prosjekt? Ta kontakt med Yvonne Pasali på tlf 930 18 700 for NBgFs brukernavn og passord. Vel verdt et søk. Se også videoene om hvordan man best søker.

Andre steder man kan sjekke for kriterier til støtte er:

Obos Jubel                                

Olav Thon Legat                            

Amedia Sparebankstiftelsen        

Fana Sparebank                              

Bergen kommune                           

Gjensidige-stiftelsen                      

SR-bank                                            

Storebrand «Vi heier på»            

Sp Vest prosjektmidler                  

Mowi                                                 

Equinor                                             

Sparebanken Vest ildsjelfond      

Elkjøpfondet                                  

Eviny

Og listen blir lenger og lenger....

 

 

 

 

 

 

 




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND