logo
Hovedmeny


Referat Generalforsamlingen NBgF 01.10.23
Av Yvonne Pasali, 11. Oktober 2023 12:53
Sist endret 12. Oktober 2023 13:27
 
Generalforsamlingen ble avholdt 1. oktober online på Google Meet. Takk til Yvonne Pasali som førte referat og deretter undertegnet pr e-post av Grethe Kvan Welle og Marianne Snarheim Husum.


Referat GF 01.10.2023 på nett, Google Meet kl 16-17.25

Dagsorden

  1. Godkjennelse av møteberettigede og fullmakter

    16 personer + 0 fullmakter var tilstede kl 16, 1 person kom kl 16.10

  2. Godkjennelse av innkalling og dagsorden

    Godkjent


  3. Valg av dirigent

    Hans Marius Eikseth – teknisk fremføring: Vidar Osen

     
  4. Valg av referent, samt to til å undertegne referatet

    Yvonne Pasali referent, Grethe Kvan Welle og Marianne Husum til å underskrive.

     
  5. Sentralstyrets årsberetning

    GF sluttet seg til å ta inn en opplysning som gjaldt at H. M. Eikseth har sittet som styremedlem i WBGF i 2022/23, gjenvalgt i august 2023.

  6. Godkjenning av revidert årsregnskap for foregående kalenderår, og ansvarsfritak for Sentralstyret.

    Ok, godkjent uten kommentarer.
  7. Fastsettelse av kontingent

    Ingen endring.

  8. Vedtak av budsjett

    OK, godkjent etter gjennomgang av postene markedsføring og nettliga admin kost.

    Markedsføring (tallene er kommet med i referatet, da man ikke hadde de under GF):   Der ble forklart at sentralstyret i 2023 testet Facebook annonser med godt resultat. Landsdekkende ble det brukt kr 900 over en periode på 2 mnd, som resulterte i 20.000 nådde personer og 331 «klikk» inn på nbgf.no + målbare 5 nye medlemmer i samme periode. Inntekt kr 1.000. (5 x 200)

    Deretter ble det brukt ca kr 350 x 7 klubber i 3 ukers forskjellige tider hvor nådde personer lå på 5.000 i snitt, med ca 60 «klikk» på hver annonse. Der kom man direkte inn på klubbenes sider på nbgf.no. Vi ser der har vært mange nye eller gamle medlemmer i disse klubbene i perioden annonsen deres var aktiv og i ettertid. At det svarer seg – absolutt. Det nye styret får se hvilken type markedsføring man vil bruke i 2024, og de har / vil få tilgang til fullstendig oversikt over de annonsene som har vært.

    Nettliga admin kost: av posten på kr 5.000 betales medlemskapet til BG Studio til admins + porto ved sending av premier. Ca kr 4.000 brukes på premier til divisjonsvinnerne ved endt sesong. Det vil si 6 + 6 = 12 personer årlig. Det ble diskutert hvorvidt det er nødvendig med premiering til ale divisjonsvinnerne – uten at man landet på noe endring av posten.

    Forbundet har også egen post på Norgescup premiering + vi betaler Mestermøtets utlegg på lokale, streaming og transcribering. Denne posten fikk økt sum til kr 7.000 i 2024 (fra kr 5.000) pga at utgiftene har økt med statuetter til PR vinner, Mellommøte og Årets Begynner.

    Budsjettet ble i tillegg godkjent med kr 5.000 ekstra til NBgFs Jubileum 30 år. Sentralstyret står fritt til å bruke dem til å gagne alle medlemmer.

    Budsjett for 2024

  9. Fastsettelse av neste års generalforsamling, og norgesmesterskapet 1 år frem i tid.

    Sentralstyret har fått «ja» fra Oslo om neste års NM og 30 års jubileum.

    Årets GF ble valgt som digitalt og der ble drøftet litt om fordeler/ bakdeler ved det. Der vil bli en grundig gjennomgang etter årets erfaring og bestemme seg deretter for hva man gjør i 2024. Kanskje ha møtet live og digitalt samtidig?

  10. Vedtektsendringer

    Ingen endringer.


  11. Innkomne forslag

    Sak 1:
    Ordlyden for uttakskriteriene ble ikke endret, da disse kriteriene forelå som sentralstyrevedtak. Det som er rett, er at Halvorsens forslag ad prosess ble vedtatt, men der kulepunkt 2 ble justert til ordlyden «metoden som benyttes er ryddig og transparent»

    Sak 2: godkjent uten innvendinger.

  12. Valg av sentralstyre og revisor

    Valgkomiteens innstilling ble enstemmig godkjent. Revisor hadde samtykket til å fortsette pr mail til sentralstyret. President og Visepresident ble valgt for 2 år, resterende for 1 år.

Avslutningsvis takket Yvonne Pasali for seg etter 5 år. Hun syns det er gledelig at der kommer «nytt blod» i styret og at det er spesielt at to veteraner er med når vi nå går inn i et Jubileums 30 år! Som økonomiansvarlig i alle 5 årene har det tidligere vært forsøk på å delegere vekk mer av de økende oppgavene som har kommet til ila årene. Før var der 3 personer som fordelte disse oppgavene, så for å avlaste er der en egen økonomigruppe som er opprettet. På sikt vil dette avlaste sentralstyret da man kan bygge på erfaring og smidigere overganger innen økonomien, regnskap og medlemspleie.

Spesielt fremhevet hun Vidar Osen som også takket for seg etter 5 år i styret som Webansvarlig. Der har vært en ufattelig tidkrevende jobb han -alene- har fått utrettet i disse 5 årene. I 2022 ble det vedtatt å etablere en egen «IT – Data – WEB sikkerhet» gruppe som Vidar Osen kunne være en del av – selv om han ga seg i sentralstyret. Først nå i 2023 begynner den å ta form. Veldig gledelig med delegering innen det feltet også. Spesielt siden vi også nå samarbeider med det svenske forbundet. For historikkens del vil der lages en egen nyhet om hva som er blitt gjort i perioden 2018-2023.

Det nye styret ble klappet frem:

President Hans Marius Eikseth
Visepresident/ Økonomiansvarlig Stein Welle
Anita Marholm, styremedlem
Karl Frogner, styremedlem
Danijela Johannessen, styremedlem

 

Sakspapirer:

 

Referatet er godkjent 11.10.23 av

Grethe Kvan Welle
Marianne Snarheim Husum




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND