logo
Hovedmeny


Osloserien - jevnt i toppen
Av Fred Westerby, 22. Februar 2016 09:03
Sist endret 22. Februar 2016 09:08
 
Mens Hannas Hustlers hvilte seg til fortsatt ledelse, kom Paragrafrytterne og The Underdogs seg á poeng (men ligger etter i score). Grethe Welle leder toppscorerlista.


Første seriekamp på Valkyrien restaurant på 15 år
Valkyriene fikk besøk av Torshovs nydannede bg-selskab i sin aller første hjemmekamp. Torshovs kaptein Mariann Modalen hadde forstått alvoret etter to tap i serieåpningen og beordret sine to norgesmestere ut på banen. De vant begge to, Tore Eklund Fredriksen over Arve Heggem og Sondre Rike over Mikkel Alm. Selv måtte Mariann ned mot uberegnelige og ujevne Jan Ivar Nilsen. Torshovs nydannede bg-selskab har tatt årets første lagseier på tre forsøk. De plasserer seg dermed hårfint foran Valkyriene på tabellen.

Paragrafrytterne banket Ringnes
De siste to og et halvt årene har Ringnes med påfyll og Paragrafrytterne gjort det temmelig likt mot hverandre. De fire første sesongene dem imellom skal vi forbigå i stillhet av hensyn til Ringnes.

Trekningen ga følgende kamper: Anders Skjelde mot Henning Roschberg, Marianne Husum mot Johnny Kurisaki Tønnessen og Karl Frogner mot Zoran Krogstad. Jeg antar at Karl som vanlig ble først ferdig med sin kamp. Og han tok sin første seier mot Zoran i år i det tredje forsøket. 1-0 til Ringnes.

Anders Skjelde og Henning Roschberg har vunnet omtrent like mange kamper mot den andre opp gjennom årene. Henning vant dette oppgjøret. 1-1 i lagkampen og det står 12-12 i innbyrdes oppgjør mellom Anders og Henning.

Det er nok ikke første gang at lagkampens utfall hviler på Marianne Husums skuldre. Hvis vi ser bort fra oppgjørene i 1995-1997 da Marianne var en fersking og Johnny en rutinert rev, har Marianne klart seg bra mot ham. Så utfallet var ikke gitt. Men Johnny ble for sterk. Paragrafrytterne vant lagkampen og er ubeseiret i år. Ringnes ble henvist til 4. plass på tabellen, men er bare to poeng etter serieleder Hannas Hustlers.

Grethe slår til igjen
Hall Skåra kom dårlig i gang mot Gaute Andersen. Men på stillingen 2-8 får han en gratissjanse. Gaute står godt, blir for ivrig og rekuber til 4. Stor feil selv om Gaute vinner over 4 av 5 spill. Hall venter på en sjanse til å klaske en 8-kube i brettet. Men den kommer aldri. 2-12 Crawford. Det vinner Gaute og kampen. 1-0 til The Underdogs over Fred &the Flintstones.

André Rognes kommer litt sent, men godt. Det blir 2-0, 3-0, 7-0, 11-0 og 13-0 over Thom Espen Brevig. 1-1 i lagkampen.

Fred Westerby (undertegnede) hadde fått en god start mot Grethe Welle. Doblet gammon og 4-0 i første. Dropp og 5-0. Så vinner Grethe to, før jeg vinner to. 7-2. I neste blir Grethe raskt "too good". Spiller på udoblet gammon, men jeg redder meg. 7-3. Historien gjentar seg i neste. 7-4. Heldigvis for meg blir det heller ingen kube i tide i de to neste partiene. Hun vinner udoblet gammon i begge. 7-6 og 7-8. For første gang leder hun kampen. Så får jeg endelig best start i et parti igjen. Kuber "fordi jeg tror jeg vinner gammon". Hun lar seg skremme til å droppe. Jeg tror det er en klar take, men kan godt ta grundig feil. Vel, vel, 8-8.

Neste kube tar hun. Jeg vinner singel. 10-8. Så vinner hun to poeng. Tror også det var udoblet gammon, men husker ikke helt. I alle fall 10-10. I neste parti blir jeg alt for ivrig etter å ha fått 66 og mishandler kastet. Da hun kommer ned fra bar med en gang i mitt fire-punkts bo, har jeg dårlig struktur. Da hun litt senere kuber, er ikke pipsen så ille for meg. Jeg har også anker på 4. Men jeg burde ha lært av de foregående fire-fem gammon- eller nestegammonpartiene. Hun er i "siget" for å si det forsiktig. Hun vinner gammon og kampen. 2-1 til The Underdogs. Fred &the Flintstones har åpnet serien med tre strake tap.

God spredning på toppscorertabellen
Grethe Welle leder alene med 3/3. Fire spillere har 2/2; André Rognes, Karl Frogner, Hanna Thorsen og Sondre Rike. Ingen av disse fem spiller på samme lag.

Neste runde 25.2.2016
Paragrafrytterne - Fred &the Flintstones
The Underdogs - Hannas Hustlers
Ringnes med påfyll - Valkyriene
Torshovs nydannede bg-selskab har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND