logo
Hovedmeny


Osloserien - Ringnes seiler fra
Av Fred Westerby, 27. Mars 2015 16:42
Sist endret 30. Mars 2015 19:38
 
Ringnes med påfyll tok en ny, og viktig 2-1 seier da de slo Torshovs nydannede bg-selskab. Og Karl Frogner tok sin syvende strake seier i serien.


Ringnes vant "4 poengs kampen"
Torshovs nydannede bg-selskab hadde sjansen til å melde seg på i kampen om seriemesterskapet i tussemørket på loftet hjemme hos Ringnes i Lincoln Pub. Men både Ringnes og påfyllet ville det annerledes. Karl Frogner slo Tore Eklund Fredriksen og Magnar Naustdalslid slo Espen Selbæk. Da gjorde det ikke så mye at Christopher Hedberg gikk på en liten smell mot Sondre Rike. 2-1 til Ringnes holdt i lange baner.

Karls seier mot Tore var ingen overraskelse. Faktisk har ikke Karl tapt for Tore siden oppsamlingen i NM i Drammen i 2013.

Paragrafrytterne opp i sadelen igjen
Pussig nok var Fred &the Flintstones ubeseiret på sin nye hjemmebane før denne kampen. Hvordan det henger sammen, får den nysgjerrige finne ut av selv. Første kampen var raskt over. Fred Westerby (undertegnede) fikk bare et par trøstepoeng mot Henning Roschberg som vant 13-2.

André Rognes holdt ut litt lenger mot Roy Eikseth. I siste parti har Roy kubet på stillingen 8-10. André har tatt og rekubet. Det er altså snakk om enten seier til Roy direkte, eller 12-10 og Crawford for André. Partiet munner ut i et rent kappløp med klar fordel til Roy. Til slutt har Roy igjen tre brikker på 1-pkt. André har seks brikker igjen. En står på 6-pkt, resten på 3-, 2- og 1-pkt. Bare han unngår 5-er og 4-er (og helst får en 6-er) er det håp i hangande snøre.

Men han kaster 51. Roy forventer en neve, men får ikke det. Han kaster og tar uinteressert av én brikke. André er nok klar over at sjansene er relativt små med fem brikker igjen. Men han rister likevel begeret grundig og triller. 33! Backgammongudene elsker ironi! André strekker neven fram og takker høflig for kampen.

I siste kampen pusler Eirik Magne Johansen og Zoran Krogstad med sitt. De vet ikke at lagkampen er avgjort. Men det spiller ingen rolle. I seriekampene kjemper alle spillerne som best de kan uansett lagkampsituasjon. Og Eirik haler rutinert i land sin første seier i sesongen og redder et trøstepoeng til Flintstones. 1-2.

The Underdogs hadde trouble mot No-double
Den utsatte kampen ble spilt mandag 30. mars. Den tapte The Underdogs med dunder og brak. Det ble hele 0-3 mot No-double No trouble som dermed inntok 3. plass på tabellen. Lagkapteinsmøtet mellom Terje Pedersen og Christian Andersson endte med seier for Christian. Ronny Sandvik tapte for Mikkel Alm og Thom Espen Brevig tapte for Emil Green.

Toppscoreren
Karl Frogner er fortsatt helt alene på toppen med 7/7. På ærbødig avstand følger Sondre Rike med 5/6.

Neste runde 16.4.2015
Hannas Hustlers - Ringnes med påfyll
No-double No trouble - Fred &the Flintstones
Torshovs nydannede bg-selskab - The Underdogs
Paragrafrytterne har spillefri.

På grunn av påsken blir det nå en tre ukers pause. Men den som venter på noe godt (les spennende), venter ikke forgjeves. For kampen mellom Hustlerne og Ringnes blir en spennende nøkkelkamp. Mye av serien kan avgjøres der. Uansett vil de andre lagene slite med å komme i posisjon for å kjempe om seriegullet. Laget som kan overraske alle er No-double No trouble. Og de møter sesongens bunnlag (som hittil ikke har fått sving på køllene).

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

En liten bruksanvisning for Osloseriens sider finner du i referatet fra 7. runde.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.

Referat fra 5. runde kan du lese her.

Referat fra 6. runde kan du lese her.

Referat fra 7. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND