logo
Hovedmeny


Osloserien - Paragrafrytterne til topps
Av Fred Westerby, 4. Mars 2016 12:00
Sist endret 4. Mars 2016 12:01
 
Paragrafrytterne vant den viktige kampen mot Hannas Hustlers og leder nå serien alene. Nykommerlaget Valkyriene tok en ny flott seier. Hans Liby og Johnny Kurisaki Tønnessen har overtatt ledelsen på toppscorertabellen med 3/3.


Clash of giants
kan man godt kalle oppgjøret mellom Hannas Hustlers og Paragrafrytterne. Hustlerne ligger klart foran alle andre på lista over antall seriemesterskap. Paragrafrytterne ligger på andre plass og har god margin ned til de andre.

At vi hadde med toppspillere å gjøre, viser det faktum at to av dem som vant sin kamp, rykket inn på 1. plass på toppscorerlista med 3/3. Det var superhustleren Hans Liby som slo Henning Roschberg og rytteren Johnny Kurisaki Tønnessen som slo Jostein Flood. At det skulle bli slik mellom Hans og Henning var ikke gitt. Henning er en av få spillere som har positiv score mot Hans. Det samme kan sies om den andre av disse to kampene. Jostein ligger fortsatt et halv hestehode foran Johnny i innbyrdes oppgjør. De har spilt godt over 60 kamper mot hverandre.

Tungen på vektskålen i denne lagkampen var oppgjøret mellom Hanna Thorsen og Zoran Krogstad. Det stod 3-3 i innbyrdes møter dem imellom, hvorav fem kamper foregikk for over 10 år siden. Siste seier tok Zoran i 2014. Og det ble han som trakk det lengste strået nå også.

Dermed ble det Paragrafrytterne som klatret alene til topps på serietabellen. Hannas Hustlers tviholder på andreplassen med sin gode score. Det hører med til historien at begge lagene har gjort unna sin frirunde i denne første halvdel av serien.

Valkyriene kom, så og vant igjen
Thomas Sundin startet å spille i OBgK sist høst og nå på nyåret har han blitt med på laget til Valkyriene. Nå skulle han opp mot Underdoggen Grethe Welle i deres første møte. At Grethe var toppscorer, skremte ham tydeligvis ikke. Thomas tok sin første serieseier på andre forsøk. Og Grethe ble vippet ned av toppscorertronen.

Den nye Underdoggen Gaute Andersen hadde en strevsom start med to tap i serieåpningen. Men så ble det en viktig seier mot Hall Skåra. Det ga trolig blod på tann før møtet med Mikkel Alm. Mikkel har bare møtt spillere av landslagsklasse i sine fire første kamper. Likevel har det blitt 2/4. Men Gaute ble en litt større nøtt enn han trolig trodde. Gaute vant og står dermed med 2/4.

Både Thom Espen Brevig og Arve Heggem er veteraner i bg-Norge. Likevel har de ikke spilt overveldende mange kamper mot hverandre. Før torsdagens runde (3.3) stod det 10-8 til Thom Espen. Arve tok stikket denne gangen og sikret den tredje seieren for Valkyriene. De ligger dermed på en imponerende 3. plass i Osloseriedebuten. The Underdogs ble henvist til 5. plass.

Torshovs nydannede bg-selskab i siget
Torshovs nydannede bg-selskab har en meget god statistikk mot Ringnes med påfyll. Og de trengte sårt en ny seier etter to tap på tre kamper. Vi starter med kampen mellom Tore Eklund Fredriksen og Karl Frogner. Det er slett ikke sikkert at Karl ble først ferdig med sin kamp denne gangen. Tore bruker alltid klokke (hvis han får lov) og bruker tiden fullt ut. Fram til 2013 hadde Tore et godt tak på Karl. Men så skjedde noe merkelig. Mellom 13. november 2014 og 26. mars 2015 vant Karl ni kamper på rad. Først 18. august 2015 vant Tore en kamp igjen. Bare en uke senere var det igjen Karls tur til å vinne. Jeg tipper at Karl fortsatt ergrer seg over at det ikke ble ti seire på rad mot Tore. Hva som skjedde i kampen torsdag vet jeg ikke, men Tore vant. Og det står 22-22 mellom dem.

Håkan Åkerstrand har alltid gjort en god innsats for Torshovs. Men i serieåpningen denne sesongen ble det tap for Hans Liby til tross for god hjelp fra lille Oscar (som den svenske kongefamilien har kalt opp sin sistefødte prins etter). Nå skulle Håkan ut mot nybakt europamester Christopher Hedberg. Kunne det gå bra? Nei, det gjorde ikke det. Christopher banket ham, forhåpentligvis uten at Håkan ble gul og blå.

Håvard Hafskjold hadde en treg start for Torshovs i serieåpningen hvor det ble tap for Hanna Thorsen og Thom Espen Brevig. Det kan være at de to andre kampene allerede var ferdige og at det nå hang på Håvard. Ringnes stilte med reserve. Men la deg ikke lure. Asbjørn Arntzen er en gammel ringrev som har spilt i kanskje 20 år. Men lang erfaring hjalp ikke denne gangen. Håvard tok sin første seier for Torshovs og bidro til lagets andre seier på rad. Torshovs nydannede bg-selskab er i angrepsposisjon og skal neste uke møte serieleder Paragrafrytterne. Dem må de banke om det skal bli gull denne sesongen. Ringnes med påfyll sliter og skal ut i bikkjeslagsmål mot The Underdogs om en av bunnplassene.

Ny lederduo på toppscorertabellen
Hans Liby og Johnny Kurisaki Tønnessen har overtatt ledelsen med 3/3. På 3. plass med 3/4 følger Karl Frogner, Grethe Welle og Zoran Krogstad.

Neste runde 10.3.2016
Ringnes med påfyll - The Underdogs
Paragrafrytterne - Torshovs nydannede bg-selskab
Fred &the Flintstones - Hannas Hustlers
Valkyriene har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde kan du lese her.

Referat fra 3. runde kan du lese her.

Referat fra 4. runde kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND