logo
Hovedmeny


Osloserien - jumboene slo til
Av Fred Westerby, 23. April 2016 19:25
Sist endret 23. April 2016 19:34
 
Fjorårets seriemestere hadde lagt seg på de to siste plassene før denne runden. Men viste at de fortsatt er å regne med og vant begge to. Det hjalp et av de andre lagene med å komme på skuddhold av serielederen. Hans Liby er fortsatt toppscorer med 6/7, men pustes nå i nakken av Karl Frogner.


Kunne Paragrafrytterne beholde sin store ledelse?
Serieleder Paragrafrytterne var nok redd for at jumbolaget Ringnes med påfyll kunne stikke kjepper i hjulene for dem. Derfor toppet de laget for anledningen. Det samme må vel sies om Ringnes. Jeg tipper at som vanlig ble ex-paragrafrytter Karl Frogner (nå Ringnes) først ferdig ved å slå paragrafrytteren Zoran Krogstad.

Johnny Kurisaki Tønnessen er en av de mest solide poengplukkerne i Osloserien. Bare seks av nesten tredve sesonger har endt med score under 50%. Mens han derimot minst hver tredje sesong har scoret over 70%. Scoren ble ikke dårlige denne sesongen etter møtet med Christopher Hedberg. Johnny vant og utliknet for Paragrafrytterne.

Rytteren Henning Roschberg har hatt en sterk sesong hittil med 4/5. Veteranen Magnar Naustdalslid fikk det slett ikke til å svinge i høstsesongen 2015. Da ble det 0/4. I år hadde det blitt 1/2. Sånn sett var Henning klar favoritt i torsdagens oppgjør. Men Magnar var i godhjørnet og avgjorde lagkampen for Ringnes. Dermed var det klart at Paragrafrytterne ville lede med "bare" to poeng etter runden. Men med én kamp mindre spilt.

Viktig oppgjør i forfølgergruppen
Både Torshovs nydannede bg-selskab og Valkyriene lå fire poeng bak serieleder Paragrafrytterne. Kampen mellom dem var derfor en nøkkelkamp. Taperen kunne sannsynligvis avskrive håpet om seriemesterskapet denne sesongen, mens vinneren fortsatt hanglet såvidt med.

Lagkapteinene Mariann Modalen og Mikkel Alm gjorde opp seg imellom. De har møtt hverandre bare én gang før (offisielt). Det var for snart seks år siden og Mariann vant. Historien gjentok seg. Dermed hadde Mariann gitt marsjordre for sine tropper. Og de nølte ikke. Tore Eklund Fredriksen slo Halvor Krog Lervik, mens Håkan Åkerstrand slo Thomas Sundin. 3-0 til Torshovs nydannede bg-selskab over Valkyriene.

Flintstones fikk sving på klubbene igjen
The Underdogs og Fred &the Flintstones har spilt temmelig jevnt mot hverandre. Men ikke sjelden har det endt 3-0. Alt eller intet altså. Denne gangen var det Flintstones sin tur. Hall Skåra slo Terje Pedersen, André Rognes slo Gaute Andersen og Eirik Magne Johansen slo Thom Espen Brevig. The Underdogs datt ned fra 3. til 6. plass, mens Flintstones rykket én plass fram på tabellen.

Toppscoreren hadde spillefri, men leder fortsatt
Hans Liby hadde spillefri denne torsdagen, men leder fortsatt med 6/7. Dog puster Karl Frogner ham i nakken med 6/8. Alene på 5/7 ligger Gaute Andersen. Seks spillere har 4 poeng.

Neste runde 28.4.2016
Fred &the Flintstones - Paragrafrytterne
Hannas Hustlers - The Underdogs
Valkyriene - Ringnes med påfyll
Torshovs nydannede bg-selskab har spillefri.

Flere detaljer om Osloserien finner du her.

Referat fra 1. og 2. runde (13.2) kan du lese her.

Referat fra 3. runde (18.2) kan du lese her.

Referat fra 4. runde (25.2) kan du lese her.

Referat fra 5. runde (3.3) kan du lese her.

Referat fra 6. runde (10.3) kan du lese her.

Referat fra 7. runde (17.3) kan du lese her.

Referat fra 8. runde (7.4) kan du lese her.

Referat fra 9. runde (14.4) kan du lese her.




nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND