logo
Hovedmeny


Sentralstyrets årsberetning
Av Hall Skaara, 17. Oktober 2016 16:21
Sist endret 17. Oktober 2016 23:07
 
På generalforsamlingen under NM i Bergen la sentralstyret frem sin årsberetning. Det har kommet ønske om at denne blir gjort tilgjengelig på NBgFs websider.


Rapporten som ble lagt frem, ble presentert som en serie med lysbilder inkludert muntlige kommentar. Jeg kopier ut bildene her, og legger ved en kort kommentar til hvert bilde.

Sentralstyret har hatt tre styremøter i perioden hvor det har blitt skrevet og publisert møtereferat:

Styremøte nr 1

Styremøte nr 2

Styremøte nr 3

I tillegg har sentralstyret hatt utallige diskusjoner på sentralstyreforumet samt uformelle telefonsamtaler.

NBgF har hatt en økning i medlemsmassen på 25 % det siste året! Det er verdt å nevne fire klubber i denne sammenheng. I Trondheim har man fått liv i klubben igjen etter at den har ligget nede noen år. (Det ble påpekt fra salen at en økning fra 0 til 5 medlemmer ikke tilsvarer 500 % slik som det ble fremstilt på lysbildet ;-) Dessuten har man hatt en dobling av medlemsmassen på Nesodden fra 9 til 18 medlemmer. Det samme gjelder Bergen hvor man har gått fra 20 til 39 medlemmer på ett år! Og i Stavanger har man fått 12 nye medlemmer det siste året, og er nå totalt 38 medlemmer. (Bergen og Stavanger kniver nå om å bli Norges nest største klubb...) Dette tyder på veldig bra arbeid fra de fire klubblederne: Nasim, Geir, Yvonne og Rune. Takk for flott lederskap!

NBgF har ansvar for det årlige Mestermøtet. Det er OBgK som har gjennomført turneringen for NBgF. Zoran vant turneringen med Erik på en fin andreplass. OBgK sørget for streaming av finalen samt mange av de andre kampene. Se videoene og les mer om mestermøtet på våre websider på disse linkene:

MM link 1

MM link 2

MM link 3

MM link 4

Det ble gjennomført 89 mesterturneringer i 2015. Så langt i 2016 er det blitt gjennomført 76 turneringer. Tre klubber utmerker seg med høyere deltagersnitt i år enn i fjor: Bodø, Nesodden og Oslo. I sistnevnte klubb er det i snitt 27 deltagere på hver mesterturnering!

Flere NBgF-spillere har utmerket seg i turneringer i utlandet siden forrige generalforsamling. Den største bragden stod nok Dagfinn for da han vant Nordic Open. (Det sies at det er nesten vanskeligere å vinne dette mesterskapet enn VM...)

Det ble ellers sendt ut en pressemelding på alle av landets riksdekkende aviser samt lokalaviser der spillerne hørte hjemme etter at EM-laget vant online-EM. Pressemeldingen ble lagt ut på våre websider her.

Sentralstyret besluttet å gjennomføre en endring i tildelingen av internasjonale symboler. Det ble orientert om denne beslutningen i referatet fra sentralstyrets første styremøte. Beslutningen var basert på forslagene fra en arbeidsgruppe som var nedsatt for å jobbe med denne problemstillingen. Forslagene fra arbeidsgruppa ble publisert på våre hjemmesider her.

Det ble mye diskusjoner blant medlemmene om landslagsuttak samt mesterturneringskonseptet. Vedtakene som ble fattet og beskrevet i de tre ovenforstående lysbildene, ble beskrevet og orient om på våre websider her og her

.

Sentralstyret tilbød klubbene om å lage flyere for dem. Samtlige klubber takket ja og OBgKs flyer ble benyttet som mal. Flyerne har forhåpentligvis kommet godt med i rekrutteringsarbeidet.

OBgK har laget et velkomstskriv til nye medlemmer. Skrivet har blitt sendt til alle klubbledere som et eksempel på hvilken informasjon som kan tilbys nye medlemmer. Klubblederne ble oppfordret til å tilby lignende informasjon til sine nye medlemmer.

Backgammon har vært mye i media siden forrige generalforsamling. På våre webside finner man en link til artikkelen fra Stavanger Aftenblad.

Klassekampen laget et portrettintervju av Hall.

Norges største lokalavis, Bærum Budstikke, tok kontakt med Hall etter pressemeldingen etter EM-seieren og laget en artikkel om hans backgammonlidenskap.

TV Vest laget et innslag om backgammon i forbindelse med NM i Stavanger.

Lokalavisen Strilen laget et innslag om backgammon i forbindelse med NM i Bergen.

Det har blitt foretatt flere rekrutteringstiltak siden forrige generalforsamling. Lysbildet viser en oversikt over noen av dem.

Man kan ikke snakket om rekrutteringstiltak uten å nevne Tore Christians glimrende tiltak for femte- og sjetteklassene ved Bore skole. Sentralstyret publiserte en artikkel om dette på våre websider.

Som ledd i rekrutteringsarbeidet, kjørte Hall en turnering for firmaet WayBack. Les mer om dette her.

Yvonne skaffet til veie penger til klubben via "grasrotandel". Sentralstyret synes dette er en glimrende idé som kanskje også andre klubber burde vurdere?

Sentralstyret kom med en anbefaling for hvilken klokke-app som fungerer bra ved backgammonspilling.

Hall kjørte en "julekalender" på vegne av sentralstyret i 24 dager i desember. 46 medlemmer deltok i konkurransen, og vinner ble Karl.

Etter idé fra Karl, har Sentralstyret begynt å føre en "dagbok" over aktiviteter i regi av NBgF siden forrige generalforsamling. Du finner dagboken her.

Hall har laget et skriv med retningslinjer for klubblederne. Skrivet ble sendt alle klubblederne og det ligger også tilgjengelig på våre websider.

NBgF er medlem av European Backgammon Federation. Bjørnar B. er styremedlem og både han og Hall vil delta på deres årsmøte som finner sted i Helsingør i oktober 2016 under EM-helga.

Det har blitt foretatt oppgraderinger av NBgFs server i perioden siden forrige generalforsamling. Geir opplyser at mer arbeid gjenstår. Forumet vil bl.a. oppgraderes og man sørger for kryptering av informasjonen som sendes til serveren ved å konvertere til "https".

NBgFs økonomi er god. Det har blitt gjort et solid stykke arbeid siden forrige generalforsamling ved å sørge for at alle utestående fordringer mellom klubbene og NBgF er ivaretatt. (Unntaket er noe penger relatert til mesterturneringer for én klubb.)

Hall Skåra
Leder NBgF

Kolsås, 17.10.2016



nbgf.no - NORGES BACKGAMMONFORBUND